Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alimler Irak Kürdistanı´nda düzenlenen etkinliği değerlendirdi

?Irak Kürdistan´ında düzenlenen ?Hazreti Muhammed´i Tanıtma ve Sevdirme? etkinliğine katılan alimler, değerlendirmede bulundu.

Alimler Irak Kürdistanı´nda düzenlenen etkinliği değerlendirdi

Irak Kürdistanı´nda bu yıl 4´üncüsünün düzenlendiği Kürd İslami Kültürü ve Edebiyatı programları kapsamında ?Hazreti Muhammed´i Tanıtma ve Sevdirme? temalı etkinlik gerçekleştirildi.

Irak Kürdistan´ının Süleymaniye (Silêmanî) kentinde bulunan Süleymaniye Kültür Salonunda (Holi Roşimbiri Süleymani) Kürdistan Öğrenci Organizasyonu (Rekxravi Kutabiyeni Kürdistan) tarafından düzenlenen etkinliğe katılan alimler ve siyasetçiler, Hazreti Muhammed´i anma adına çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini söylediler.

Yapılan etkinlik sonrası İLKHA´ya değerlendirmelerde bulunan âlimler ve siyasetçiler, Hazreti Muhammed´in tema alındığı etkinliğinin yoğun geçtiğine işaret ederek Kürdistan halkının çoğunun dinlerine bağlı olduklarının göstergesi olduğunu belirttiler.

Komeli İslami Kürdistan Süleymaniye İl Başkanı Diyari Muhammed, ?Görüyoruz ki zamanla Peygamberimiz anma etkinlikleri Kürdistan halkı arasında yapılıyor. Sultan Muzaffer zamanında Erbil´de başlamıştır. Kürdistan´ın tüm parçalarında bu etkinlikler anılıyor. Bizler Komeli İslami Kürdistan Desteklediği Kürdistan Öğrencileri Organizasyonu olarak her yıl bir haftayı Peygamberi anma haftası olarak açıklıyoruz. Bu projenin adı da Muhammed´in dostlarıdır. Bu da evin festivalın bir parçasıdır ki onda ilahiler söyleniliyor ve Peygamberin (sallallahu aleyhi vesellem) hayatından bahsediliyor.? dedi.  

Habewrin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER