Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ali Erbaş’ın “inanç ikinci planda kalmasın” sözleri laikleri ayağa kaldırdı

İslam’ın Müslümanların vicdan ve ahlakında hapsolmasını isteyen laik zihniyet, ülkedeki dini bir makamın başında bulunan kişinin İslam inanç esaslarıyla ilgili ifadelerine ayar verme cüretinde bulunabiliyor. Kaynak: Ali Erbaş’ın “

Ali Erbaş’ın “inanç ikinci planda kalmasın” sözleri laikleri ayağa kaldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Adli Yıl açılışında dua etmesi Türkiye’deki laik cenahta soğuk düş etkisi oluşturmuştu. Üstelik Erbaş’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da eşlik etmişti.

Türkiye tarihinde eşi benzeri pek görülmeyen bu açılış görüntüsü laiklikten ödün vermeyen sol, seküler ve Kemalistleri çok üzmüş ki olayın etkisi hala devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Aksaray’da katıldığı bir programda, Adli Yıl açılışında yaptığı duaya yönelik eleştirilere cevap verdi.

Erbaş, fanatik laiklere yönelik, “İstiyorlar ki ‘inanç sokakta olamasın, mahallede olmasın, insanın içinde olsun' diye bir anlayış var ya. 'İnanç işte insan ile Allah arasında olsun, evine yansımasın, ticaretine yansımasın, siyasetine yansımasın, adaletine, yargısına yansımasın'... Görüyorsunuz ya ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İnançtan ayıklansın oralar, adeta bu düşünce insanlığı bu noktaya getirmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine İslam’ı kamusal alandan silmek isteyen seküler kesim, Erbaş’a büyük bir suç işlemiş gibi tepki verdi.

Kemalist yayın organlarından Halk TV, “Ali Erbaş laikliğe bayrak açtı: Din ve devlet işleri karışmalı fetvası” başlığıyla felaketi okurlarına duyurdu!

Yine Kemalizm’in bayraktarlığını yapan Cumhuriyet Gazetesi ve Tele 1, "laiklik elden gidiyor” propagandasını yapmaktan kaçınmadı.

 

Gazeteciler Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Nevşin Mengü ve diğerleri adeta öfkeden kudurmuş durumdalar…

İslam’ın Müslümanların vicdan ve ahlakında hapsolmasını isteyen laik zihniyet, ülkedeki dini bir makamın başında bulunan kişinin İslam inanç esaslarıyla ilgili ifadelerine ayar verme cüretinde bulunabiliyor.

Kemalizm’i hayatın her alanına ikame etmek ve resmî ideolojinin tüm unsurlarını beyinlere nakşetmek isteyen mantalite, İslam’ın kamusal alanda olmasına tahammül edemiyor.

Laiklik bir kez daha elden gitme tehlikesiyle karşı karşıya, laikliğe dil uzatan biri yine büyük bir suça imza atmış durumda, tüm laikler birleşin!

Kaynak: Haksözhaber



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER