Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ali Babacan'ın partiyi kuracağı tarih netleşti

Kurucuları arasında yer aldığı AKP’den istifa ettikten sonra siyasi kariyerine kuracağı partiyle devam edeceğini açıklayan Ali Babacan'ın partiyi kuracağı tarih netleşti.

Ali Babacan

AKP'den istifa ederek parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan, partinin resmi kuruluşunu üçüncü kez ertelemişti. Babacan'ın kuracağı parti için yeni tarih belli oldu.

Independent Türkçe’nin haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından AKP'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hazırlıklarını tamamlama aşamasında.

Yaklaşık 300 kişilik ekiple siyasi çalışmalarını sürdüren Babacan'ın, partinin kuruluş dilekçesini mart ayının ilk haftasında vereceği ileri sürülüyor.

Partinin ismi ve logosu en çok merak edilen konuların başında gelirken Babacan cephesinden aktarılan bilgilere göre bu konuda son rötuşlar yapılıyor. 24 ayrı masa ve 300 kişinin dört aylık bir süreç ile daha öncekilerden farklı bir katılım modeli ile parti tüzük ve programı çalışmalarını bitirdi.

Söz konusu model nedeniyle parti programı dört ay sürdü. Kurucular kurulunu belirlemede sona gelinirken, partinin logo ve ismi üzerinde çalışmalar ise devam ediyor.

Hem web sitesi hem de başka kanallarla ekibe ulaşanlarla iletişim ve görüşme trafiği sürüyor. Gelen teklifler üzerine çalışan ekip, seçenekleri azaltmaya çalışıyor.

Parti kurulduktan sonra mart ayının ortasından itibaren teşkilat çalışmalarına başlanılacak. Her ilde kurulacak üç kişilik komisyonlar il ve ilçe teşkilatlarında yer alacak kadroları belirleyecek.

Söz konusu komisyonlar daha önce Ali Babacan’ın Çalışma Ofisi’ne gönderilen başvuruları da değerlendirecek.

En son 30 Ocak’ta Ali Babacan çalışma ofisinde yapılan açıklamada, “Sayın Ali Babacan'ın liderliğinde geniş bir katılımla başlatılan parti kuruluş çalışmaları, Türkiye'nin tüm kesimlerini ve sosyolojisini kuşatan etkileşimli bir yöntemle devam etmektedir” denilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER