Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ali Babacan’dan yeni açıklama

Babacan “Bugünü bayram gibi kutlayabilmek için yapılması gerekenler” diyerek bir dizi açıklamada bulundu.

Ali Babacan’dan yeni açıklama
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kendisine ait sosyal medya hesabından 1 Mayıs paylaşımı yaptı. Babacan “Bugünü bayram gibi kutlayabilmek için yapılması gerekenler” diyerek bir dizi açıklamada bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kendisine ait sosyal medya hesabından 1 Mayıs paylaşımı yaptı. Babacan “Bugünü bayram gibi kutlayabilmek için yapılması gerekenler” diyerek bir dizi açıklamada bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kendisine ait resmi sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Babacan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

#1Mayıs, fabrikalarda, tarlalarda, tezgâhlarda çalışan, üreten, emeğiyle kazanan herkesin bayramıdır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun.

Bugünü bayram gibi kutlayabilmek için yapılması gerekenler bellidir…

Sendikal haklar, işçilerimizin olmazsa olmaz hakkıdır. Sendikal alanı düzenleyen mevzuat AB ve ILO standartlarına uygun hâle getirilmelidir. Tüm çalışanlar sendikal hak ve özgürlüklerden yararlanırken sendikalı iş yerlerinin de rekabet gücü korunmalıdır.

Kayıt dışı istihdamı önleyecek yasal düzenlemeler, sosyal taraflarla iş birliği içinde revize edilmelidir. Çalışma hayatı; çalışma barışı tesis edilerek, ekonomide kayıtlı istihdamı, iş sağlığı ve güvenliğini, verimliliği ve yenilikçiliği artıracak şekilde düzenlenmelidir.

Pandemi döneminde işçilerin can güvenliği de şirketlerin hayatiyeti de çok önemlidir. Hem çalışanların can güvenliğinin sağlanması hem de şirketlerin varlıklarını sürdürebilmesi için doğru adımların atılması gerekmektedir. Burada sorumluluk ülkeyi yönetenlerdedir.

Okul sıralarında olmaları gerekirken, çalışmak zorunda bırakılan çocukları koruyacak düzenlemeler, mutlaka ILO standartları çerçevesinde ve ivedilikle uygulamaya konulmalıdır.

Türkiye büyük bir ülkedir. Pandemi öncesi ve sonrasındaki ekonomik zorluklarla başa çıkabilecek potansiyele sahiptir. Doğru politikalarla hem işçilerin #1Mayıs’ı bayram gibi kutlaması hem de şirketlerin büyümesi mümkündür.

Örgütlü bir toplumun Türkiye’nin yaralarını saracağına eminiz.  @devapartisi olarak emeği ve emeğin sahibi işçilerimizi koruyacağız. #1Mayıs’ı meydanlarda özgürce kutlayacağımız günlerin gelmesini dileriz. Tüm emekçilerin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarız.



Anahtar Kelimeler: Babacan’ açıklama

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER