Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ali Babacan’dan trol siyasetine tepki: Türkiye adına hicap duyuyorum

ANKARA EKSPRESİ'nden; Türkiye’nin “trollerle” yönetilmeyi hak etmediğini söyleyen Babacan, “Ben olsam ahlak dışı bir siyaset yapmaktansa gidip başka iş yaparım” dedi.

Ali Babacan’dan trol siyasetine tepki: Türkiye adına hicap duyuyorum

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey’in sorularını cevapladı. AK Parti’nin ilk yıllarından DEVA Partisi’nin kuruluş gerekçelerine, Türkiye’nin halihazırdaki döviz rezervlerinden DEVA Partisi ile Abdullah Gül arasındaki ilişkiye kadar pek çok konunun konuşulduğu mülakata http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye-trollerle-yonetilmeyi-hak-etmiyor-1734018 linkinden ulaşılabilir (Burada mavi çıkmadığına bakmayın; üzerine tıklayınca ilgili sayfa açılıyor).

Mülakatın en ‘sansasyonel’ kısmı, “Pelikan yapılanması için ‘yeni nesil paralel yapı’ deniyor. Ne düşünüyorsunuz bu yapıyla ilgili?” sorusuna Babacan’ın verdiği cevap:

“Bugün adı Pelikan, yarın Balıkçıl olur, öbür gün Turna olur. Bu tür yapılara müsamaha eden, destekleyen kişilerin önce kendini sorgulaması lazım. Bu tür yapıların desteğiyle sürdürülebilirlik mümkün mü, bir vicdan muhasebesi de yapmak lazım herhalde. Siyasetin ahlaki boyutunu çok önemsiyorum açıkçası. Ben olsam ahlak dışı bir siyaset yapmaktansa gidip başka iş yaparım. Ne düşünüyorsanız, çıkın açıkça konuşun. Birilerinin böyle organize, başka isimler üzerinden, sanki toplumda böyle bir kanaat varmış havası oluşturarak toplumu aldatma, işi olduğundan farklı gösterme çabasını nasıl oluyor da siyasi ahlak içinde değerlendirebiliyorlar, nasıl bu tür uygulamaların içine girebiliyorlar, açıkçası hem üzülüyorum, hem de Türkiye adına hicap duyuyorum. Türkiye trollerle yönetilmeyi hak etmiyor.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER