Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ali Babacan ilk kez konuştu: ‘Irak’a ilk bomba düştüğünde 8,5 milyar dolar alacağız’ ifadeleri kime ait?

Ak Parti’den ayrılarak DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan, kendisi ile ilgili en çok merak edilen soruya yanıt verdi.

Ali Babacan ilk kez konuştu: ‘Irak’a ilk bomba düştüğünde 8,5 milyar dolar alacağız’ ifadeleri kime ait?

Ak Parti’den ayrılarak DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan, kendisi ile ilgili en çok merak edilen soruya yanıt verdi.

Tv5’te katıldığı programda kendisine nispet edilen ‘Irak’a ilk bomba düştüğünde 8,5 milyar dolar hesaba geçecek’ ifadeleriyle ilgili konuşan Babacan ‘Böyle bir ifadem yok. O haber kapalı bir grup toplantısından dışarıya sızan dedikodulara istinaden yapılmış bir haber. Böyle bir şey söylemedim, getirsinler, göstersinler’ dedi.

TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz’ın ‘Sabah Gazetesi’ne ait bu haberi yalanladınız mı peki?’ sorusuna ise Babacan ’13 yıllık bakanlık dönemimde tek bir tekzibim yok. Böyle bir prensip kararım var’ diye cevap verdi.

Babacan şöyle devam etti:

‘Ha, şu kısmı doğru: Bizim, o 1 Mart Tezkeresi öncesinde, biliyorsunuz, Amerikalılarla bu savaşta, Irak savaşında Türkiye’nin destekleyici bir rolü olsun mu, olmasın mı diye bir müzakere süreci geçti o zaman. 3 tane müzakere alanı vardı. Siyasî müzakere alanı, askerî müzakere alanı ve ekonomik müzakere alanı. 1 Mart Tezkeresi öncesinde siyasî ve askerî müzakereler tamamlandı; ama ekonomik müzakereler tamamlanamadı. Biz, o zaman konuşamadık bile yani ve bu grup toplantısı, kapalı bir grup toplantısı. O grup toplantısında ben, o gün ne anlattım, işin aslına, şimdi oralara girersem, şimdi oralara girersem, o da ayrı bir hata olur. O da devlet terbiyesine yakışmaz. Getirsinler, televizyonda canlı yayın koysunlar. Kürsü konuşması olabilir, onu getirsinler göstersinler. Öyle bir şey yok. İçeriden, bakın, sızan, sızdıralan, hatta içine biraz da dezenformasyon katılan bir haber o ve hele hele manşet, yani… o günkü… bilemiyorum…’

O YALAN HABERİ, TEZKERE MECLİS’TEN GEÇSİN DİYE YAYINLAMIŞ OLABİLİRLER

‘O günkü şartlarda şey bile olabilir yani, o günkü şartlar öyle bir şartlar ki, 2001 krizi biliyorsunuz, Yani Meclis’ten bu tezkere geçsin diye ‘güzel bir haber’ olarak sunulmuş bile olabilir. Yani biz, bugün bunu öyle okuyoruz ama o günün şartlarında o haber, yani ‘Yaa merak etmeyin, bak ekonomik kriz çok…’ Bakın, 2001 krizi var. 2002 Kasım’ında hükümet kuruldu. Kasım’ın sonu. 1 Mart’ta da tezkere var. Arada 3 ay var. Aralık, ocak, şubat. 3 ay. 19 tane banka batmış. Hazine, %66 faizle borçlanıyor.

En fazla borçlanabileceğiniz süre, 9 ay. Dolayısıyla, ‘Yaa böyle bir savaş olursa ekonomi ne olacak?’ Herkes o dertteydi o günlerde. Yani, o günün haberciliğinde muhtemelen, yani “biraz moral olsun, Meclis’ten bu iş geçsin” diye bile yapılmış olabilir bu yani. Bilemiyorum. Sadece şu anda konuştuğumuz, varsayımlar, şunlar, bunlar. Haberini yapanlara sormak lâzım. Onlar o bilgiyi kimden, nereden almış falan. Onlara sormak lâzım. Ha, çıkıp diyebilir ki, ‘Efendim, işte şu kaynaktan duydum,muydum.’ Öyle olmaz. Birincil kaynaktır esas burada. Birincil kaynak, benim ağzımdan canlı yayın, bant, mant, bir şey koysunlar, göreyim.’



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER