Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALİ EKBER SALİHİ: İSRAİL BİLİM ADAMLARIMIZI HEDEF OLURSA KARŞILIĞIMIZ SERT OLUR

İran Atom Enerji Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi son gelişmeleri AP´ye değerlendirdi.

ALİ EKBER SALİHİ: İSRAİL BİLİM ADAMLARIMIZI HEDEF OLURSA KARŞILIĞIMIZ SERT OLUR

AP´ye konuşan Salihi, Amerika Birleşik Devletleri´nin Nükleer Anlaşma´dan çekilmekle kaybeden taraf olduğunun altını çizdi.

İran Atom Enerji Kurumu Başkanı Salihi, Tahran´ın uranyum zenginleştirme yeteneklerini geliştirdiğinin altını çizdi.

İran´ın nükleer çalışmalarına değinen Salihi, İran´ın nükleer programının hiç olmadığı kadar güçlü hale geldiğini belirtti.

Ali Ekber Salihi, önceki yıllarda İran´ın nükleer bilim adamlarının Siyonist İsrail tarafından hedef alındığını hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

?Önceki yıllarda Siyonist İsrail rejimi İran´ın nükleer bilim adamlarını hedef almıştı. Bilim adamlarımızın İsrail tarafından hedef alınmaya devam etmesi durumunda sonuçlarının sert olacağı noktasında uyarıyorum. İran´ın bilim adamları 2007-2015 yılları arasında suikast girişimlerine maruz kaldı. Bu girişimlerden beş tanesinde başarılı oldular.?

Ali Ekber Salihi, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın nükleer anlaşmadan çekilme kararını ?kaybeden taraf´ olarak değerlendirdi.

Salihi, Nükleer Anlaşma ve gerekliliklerini yerine getirmekle İran´ın büyük bir güven inşa ettiğinin de altını çizdi.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı Pazar günü yayınladığı bir haberde, İran´ın Natanz kentinde modern santrifüjlerin yapımı için gelişmiş teknoloji ile donatılmış bir tesisi açtığını belirtmişti.

Tahran yönetimi, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, IR-6 santrifüj makinelerinin üretiminin sağlanacağı bir tesisin tamamlandığını duyurmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER