Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Aldemir’den Yeni Eser: İnsanlığın Geleceği ve Sivil Toplum

Turgay Aldemir tarafından kaleme alınan “İnsanlığın Geleceği ve Sivil Toplum” adlı eser, Tire Kitap tarafından okurun istifadesine sunuldu.

Aldemir’den Yeni Eser: İnsanlığın Geleceği ve Sivil Toplum

“Ona Yolculuk - Hz. Muhammed’in Örnekliği”, “Tarihin Nöbet Değişiminde Zamanın Ruhu”, “Bilgi ve Bilinç” ve “Muhasebe ve İnşa Sürecinde Aklı Selim” adlı eserlerin sahibi Turgay Aldemir, yeni bir eserle okurlarının karşısına çıktı.

Aldemir, Tire Kitap tarafından 2020 Temmuz ayında yayımlanan “İnsanlığın Geleceği ve Sivil Toplum” adlı çalışmasında, adından da anlaşılacağı üzere insanlığın geleceğini ve sivil toplum çalışmalarını masaya yatırarak konuyu esaslı bir şekilde irdeliyor.

Kitapta ele alınan bazı başlıklar şöyle: kamu otoritesi ve sivil toplum, gönüllülük, sivil eğitim, aidiyet ve sahiplik ilişkisi, aile ve sivil toplum, kurumsal önderlik, gelecek perspektifi, birliktelik modeli…

Gelecekte nasıl bir insan profili ortaya çıkacak ve bu insan, hangi değerlerle donanmış olacak?İnsanlık sonrasının tartışıldığı günümüzde bazı soruların ihmal edilemez bir konu haline geldiğine dikkat çeken Aldemir, çalışmasında şu görüşlere yer veriyor:

“Teknolojik gelişmelerin insanlık değerlerini unutturmaması, eşref-i  mahlukatın bir makineye dönüşmemesinin yolu, enerjisini kadim değerlerden alan, kökleri mazide olan  sivil toplum çalışmalarından geçmektedir. Neslin ıslahı ve arzın imarı gibi büyük bir sorumluluk, ancak kolektif bir ruhla yapılan çalışmalarla yerine getirilebilir. Bununla birlikte geleceği kuracak olan irade, nihayetinde her bireyin kendi vicdanında saklıdır.”

“Bu çalışmada ifade edilenler, sahada tecrübe edilmiş ve müşahede sürecinden geçirilmiş bir birikime dayanmaktadır” diyen Aldemir, eserde sıklıkla karşılaşılacak eleştirilerinönce kendi nefsine, sonra da faaliyet gösterdiği sivil toplum kuruluşlarına yönelik olduğunu dile getiriyor.

Aldemir, “Birlikte yol yürüdüğüm dostlarım ve dava arkadaşlarımın şahsında İslami mücadelenin daha sürdürülebilir, verimli ve nitelikli bir hal alması için ne gerekiyorsa onu ifade etmeye çalıştım. Yazıp çizdiklerimin nihai ve kesin doğrular olmadığını biliyor ve başkaca doğruların varlığına da kalpten inanıyorum” diyerek kitabında yer verdiği eleştirilerin yapıcılığına dikkat çekiyor.

Yazar Turgay Aldemir kitabında öncelikle hâlihazırda içinde bulunduğumuz durumu her yönüyle tespit etmeye, sonra da kadim tecrübe birikimine dönüp doğru örnekleri seçerek geleceğe ışık tutmaya çalışmış.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz