Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Albayrak açıklaması doları hareketlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı öven açıklamalar yapması doları olumsuz etkiledi.

Albayrak açıklaması doları hareketlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde yaptığı Berat Albayrak açıklamalarının ardından dolar yükselişe geçti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü AK Parti İzmir İl Kongresi'ne katıldı. CHP'nin eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı eleştirmesine cevap veren Erdoğan, Albayrak'ın 'başarılı' olduğunu ifade ederek "Bunun adı finansı yönetmektir. Bunu başardığı için kuduruyorlar. Bunu başardığı için çıldırıyorlar" demişti.

"BERAT BEY'İN GÖSTERDİĞİ GAYRETLERİN ŞAHİDİYİZ"

Bugün de AK Parti grubunda konuşan Erdoğan yine Albayrak'ı gündemine aldı. CHP'nin 128 milyar doların akıbetini sormasına tepki gösteren Erdoğan "Ülkemizde de etkili olan virüs 2 milyonun üzerinde vatandaşımızın kovid-19'a yakalanmasına neden olmuştur. Aldığımız tedbirlerle bunu en az hasarla atlatma noktasında ciddi başarı elde edip 2020 yılını büyüme ile kapatan birkaç ülkeden olduk. Kılıçdaroğlu'nun sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu çalışmalarda kullanılmıştır. Toplumsal kargaşa peşinde olanların da oyununu bozduk. Salgının yol açtığı sıkıntıları atlatmak için de herkese yönelik ciddi destek paketlerini hayata geçirdik. Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki araçlarla fırsat vermedik. CHP'nin saldırdığı Berat Bey'in bu anlamdaki gayret, çalışma ve başarıların bizzat şahidiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çıkışları Berat Albayrak'a yeni görev verilebileceği iddialarının ortaya atılmasına neden olurken piyasaları da olumsuz etkiledi. Pazartesi günü 6,95 liraya kadar gerileyen dolar 'Albayrak mesajları' sonrasında sert yükseldi. Dolar Erdoğan'ın bugünkü konuşmasının ardından 7,18 liraya kadar yükseldi.

screenshot-1-001.jpg

Kaynak: Karar Gazetesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER