Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Al sana bir altyapı´ sorunu"

Habertürk Spor yazarı Serdar Ali Çelikler, Türk futbolunda en çok tartışılan konulardan ´altyapı´ ile ilgili bir yazı yazdı. Çelikler, önümüzdeki sezon U21 ligi yerine U19 liginin başlamasıyla 19 yaşının üstündeki futbolcuların ne yapacağını sordu...

Malum, gündem tartışmalarından biri de "yabancı kısıtlaması planı" ve her daim konuşulan ´altyapı´ düzeni/düzensizliği...

Hayatımın hiçbir döneminde "altyapı fetişi" olmadım. Altyapı kutsamacılarından değilim. Ama gelin bugün ´altyapı ha altyapı´dan başka bir şey söylemeyenlerden dahi duyamayacağınız, hatta TFF´cilerin de en az yarısının bilmediğine emin olduğum bir sorundan bahsedeceğim. Yeni TFF başkanı kim olacaksa ona 2 önerim de olacak yazının içinde..

Gelelim konumuza..

Efendim hali hazırda U21 takımlarımız var. 18 Süper Lig ve 18 1. Lig takımı toplam 36 tane U21 takımı olması lazım. Bir tek Altınordu´nun U21 takımı yok. Yani toplam 35 tane U21 takımımız var. 17-20 yaş arası futbolcular bu takımlarda oynuyor. 
Seneye bu lig yok. Evet, gelecek yıl U19 ligi olacak. Peki şimdi sorunumuza gelelim. Mevcut U21 takımlarındaki 17-18 yaşındaki futbolcular kulüplerinde oynamaya devam edebilecekler.

Yazının devamını okumak için...



Anahtar Kelimeler: sana altyapı sorunu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER