Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Aktivistlerin her birinin 750 Şikel kefalet ödemesine karar veren

İşgal Mahkemesi Kudüslü 3 Kadın Aktivisti Şartlı Olarak Serbest Bıraktı

Aktivistlerin her birinin 750 Şikel kefalet ödemesine karar veren

Filistin Enformasyon Merkezi'nden Bildiriliyor;
İşgal rejimi mahkemesi, bugün (17 Ekim Perşembe), Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılan Kudüslü üç kadın aktivistin her birinin 750 Şikel kefalet ödemeleri karşılığı serbest bırakılmalarına karar verdi.

Filistin Safa Haber Ajansı’nın avukat Halid Zebarika’dan edindiği bilgiye göre, işgal polisi duruşmada Kudüslü kadın aktivistlerin Eski Belde semtinden 180 gün uzaklaştırılmalarını talep etti fakat savunma avukatlarını dinleyen yargıç işgal polisinin talebini reddetti.

Savunma avukatlarının Kudüslü üç kadın aktivistrin Es-Silsile Kapısı bölgesinde kanunlara uygun bir şekilde bulunduklarını ve Yahudi yerleşimcilerin çirkin sözlerle, alay ederek ve yüzlerine bağırarak kadın aktivistleri kışkırttıklarını söylediği belirtildi.

İşgal polisi, dün gözaltına aldığı ve darp ettiği kadın aktivistlere ayrıca çirkin sözlerle hakaret etmişti.

Avukat Zebarika, işgal mahkemesinin kadın aktivistlerden her birinin 750 Şikel kefalet ödemesi karşılığında serbest bırakılmalarına karar verdiğini, aktivistlerin kefaletlere şahsen imza atacaklarını ve üçüncü bir tarafın da her bir aktivist için 2500 şikel kefalet taahhüt edeceğini açıkladı.

İşgal güçleri Mescid-i Aksa’dan 6 ay uzaklaştırılan kadın aktivistler Henadi El-Halevani, Ayide Saydavi ve Medlin İsa’yı dün Eski Belde’deki Es-Silsile Kapısı civarında bulundukları sırada gözaltına almıştı.


 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER