Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Akşener'den Özlem Zengin'in sözlerine sert tepki

AK Partili Özlem Zengin'in çıplak arama sözlerine tepki gösteren Akşener, "Tecavüze, tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var, 3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz." dedi.

Akşener

TBMM'de grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Çıplak aramaya maruz kalan bir kadın bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'i sert sözlerle tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarını satır başları şöyle;

ÖZLEM ZENGİN'İN SÖZLERİNE SERT TEPKİ

2016 yılında bana yapılan iftiralar karşısında AK Parti içindeki kadınlar susmuştu.

Şimdi kalkıp da tacize uğrayan bir kadının konuşmamasını onursuzlukla suçluyorsanız aynaya bakın muhteremler. 

Bu arkadaşlar o kadar vizyonsuz ki bu arkadaşların dünyada olup bitenden dahi haberi yok. Me too hareketi toplumun baskısından korkan binlerce taciz mağduru kadına cesaret verdi. 20 yıldır saklanan taciz tecavüz olaylarının ortaya çıkmasına vesile oldu. Tüm bunlar torunu yaşındaki bir kadın siyasetçiye sırf kendinden değil diye vitrin süsü diyebilen bir genel başkan ve onun meclis grup başkan vekilinin umurunda bile değil .Ne kadar acı değil mi. Oysa bizlerin görevi uğradıkları felaketlere karşı kadınları cesaretlendirmektir. Şikâyet edeni onursuz ilan ederek bir travma daha yaşatmak değildir. Vicdan, ahlak, onurlu siyaset bunu gerektirir. Tecavüze, tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var, 3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz. Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın sizin. İster bir gün sonra ister 10 yıl sonra söylesin hakkını arayan her kadın onurludur.

ÖZHASEKİ'NİN HDP SEÇMENİNE YÖNELİK SÖZLERİ

Bir AK Parti yönetici çıktı. 6 milyon seçmene Allah belanızı versin dedi. Bu Türk siyasetinde ilk defa olan bir şey. Nereden nereye geldik sayın Erdoğan.

Düşünsenize AK Parti'nin bir yöneticisi PKK'nın 6 milyon destekçisi var diyor.

Gara'da şehit olan vatandaşlarımız hakkında gerçekleri bilme hakkımız olduğunu söylemiştik. Milletimizin bu hakkını hatırlatınca sözlerimizi devlete yapılmış gibi lansettiler.  Çünkü kendilerini devlet sanıyorlar.
AK Parti ve ortakları devlet değildir. Devlet kanundur Devlet kurumdur devlet hukuktur. siyasetçiler gelir geçer Türk devleti ebed müddet devam eder.

O nedenle, Her geçen gün eriyen partilerinin, seçim kazanma stratejilerine devlet politikası denmez.  Çünkü, partizanlıkla devlet, tamamen farklı şeylerdir. Devletin yasaları vardır. Bu yasalara uyduğunuz sürece, hükümet olarak, ancak devletin bir organı olursunuz. Hükümet olarak eylemlerinizi, sözlerinizi yasa yerine koyamazsınız. Parti trolü gibi hareket eden atanmışlarınızın, abuk sabuk sözlerini, devlet aklı diye satmaya çalışamazsınız.  

Uyguladığınız her saçma sapan politikayı da, “devlet politikası olarak” meşrulaştıramazsınız.   Yönetenlerin beceriksiz olması, devleti beceriksiz yapmaz. Yönetenlerin ciddiyetsiz olması, devleti ciddiyetsiz yapmaz. Yönetenleri kötü oluşu, devleti kötü yapmaz. Kurumların parti organı gibi davranması, devleti Ak Partili yapmaz.

Makbul vatandaş olabilmenin tek şartının, Ak Parti’yi desteklemek sanılması, Devletin değil, iktidardaki partinin ne kadar sorunlu olduğuna, Ve devleti ne derece tahrip ettiğini gösterir. Bu kadar basit.    Dava arkadaşlarım; İşte o nedenle, ibretle görüyoruz ki; Sayın Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye, maalesef büyük bir yönetim krizi yaşıyor. Sözün özü, Ak Parti iktidarı Türkiye’yi yönetemiyor. Hep söylüyorum;   Türkiye’nin kaynakları var. İmkanları var.  

EKONOMİK SIKINTILAR

Zengin, güçlü ve mutlu bir ülke olmak için çok büyük bir potansiyeli var. Ama doğru yönetilirse…    

Doğru yönetim, Sayın Erdoğan’ın sınıfta kaldığı birçok konunun yanında, aynı zamanda ülkemizin kaynaklarının, nasıl ve kim için harcandığıyla ilgilidir. Bakın, ilk günden bu yana ısrarla takip ettiğimiz, her fırsatta gündeme getirdiğimiz bir konu var: “İşsizlik bu kadar artarken, esnafımız siftah yapamaz halde, kapısına kilit vururken, çalışanlarımız ve emeklilerimiz enflasyona ezdirilirken, Türkiye’yi o beş müteahhidinize mahkum etmeyin.” diyoruz. “Yolcu garantileriyle milletin hazinesini yağmalatmayın.” diyoruz.  “Millete, dövizini liraya çevir derken, o beş müteahhite dövizle ödeme yapmayın, sözleşmeleri gözden geçirin.” diyoruz. Ama onlar ne yapıyor? Türk milletinin hazinesinden milyarlarca lirayı, gözlerini kırpmadan, eşe dosta yandaşa dağıtıyorlar. Millete hepi topu, “53 milyar lira destek olduk” diye övünürken, o beş müteahhide bunun kat kat üstünde garanti parası ödüyorlar. Nihayet geçtiğimiz hafta, iktidar, pandemiyle daha da artan ekonomik krizin farkına varabildi. Farkına vardı varmasına da, bilin bakalım ne yaptı?  

Kendi esnafının feryadını duymayıp, “Japon esnaf zorda” diye haber yapan bu zihniyetin patronu,    düşündü taşındı, geliri azalan müteahhidinin yardımına koştu. Havalimanlarını işleten şirketlerin, 2020 yılı içinde düzenlenen, ve vadesi 31 Ocak'a ötelenen faturalarının iptaline karar verdi. 2021-2022 dönemine ait kira bedellerinin de, 2 yıl boyunca, yüzde 50 indirimli uygulanmasına karar verdi. Mesela, yıllık 1 milyon 300 bin yolcu garantisi verdiği havaalanını, sadece 7 bin 235 yolcu kullanınca, milletin kesesinden 60 milyon lira ödeyen iktidar, bununla da yetinmeyip, fatura iptal edip, kirada indirim yaptı.    Beş bin lira, 10 bin lira, kira ödeyen esnafımıza, 750 lira kira yardımı yapan iktidar,    bu kararla, o beş müteahhidine milyarlarca liralık kıyak yaptı. Yine milletini duymadı, yine esnafını görmedi, yine işsiz insanlarını düşünmedi…    

Sayın Erdoğan; Millete gelince, cebinde akrep var. Müteahhidine gelince, “Buyur dükkan senin” diyorsun.  Devletin, o beş müteahhitten alacağı milyarlarca liralık kiradan vazgeçiyorsun,    Ama utanmadan yokluk çeken milletimin kafasına çay atıyorsun. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Seni o makamlara getiren, o kodamanlar değil, millettir millet. Senin artık milletimize verecek bir şeyin kalmadı. Bunu kabullen artık.    İktidar olmayı, partinin ve şahsi iktidarının, ömrünü uzatmak zanneder oldun. Oysa bir iktidarın amacı, partisinin ve şahsının iktidar ömrünü uzatmak değil,  kendisine her türlü makamı, her türlü imkanı veren milletine, hizmet etmek olmalıdır. Saraya kapanmış, milletine yabancılaşmış bir siyasetin, sonu gelmiş demektir.    Siyaset tarihi, millet komşusuna gidemezken, “Ay’a gidiyoruz” diyen, hayal tüccarlarının, hazin sonlarıyla doludur.  

Algı karın doyurmuyor Sayın Erdoğan. Siyaset iletişimiyle ay sonu gelmiyor. Yapay gündemler faturaları ödemiyor. Karar mercii millettir. Karar mercii, yalnızca millettir. Ve sen bu kafayla gitmeye devam edersen,  bu cefakar millet, seni sandıkta Ay’a değil, eve gönderecek haberin olsun.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: Akşener' Özlem Zengin' sözlerine tepki

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER