Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKP'li Nergis: Kadınları öldürenleri yetiştirenler de kadınlar

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, kadın cinayetleri tartışmaları üzerinden yaptığı açıklamasıyla gündem oldu

AKP

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Konya’nın yerel bir televizyon kanalına konuk olduğu programda kadın cinayetleri tartışmaları hakkında açıklaması gündem konusu oldu.

Kadın cinayetleri konusundaki açıklamasıyla dikkat çeken AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, "O kadınları öldürenleri yetiştirenler de kadınlar. Hiç mi kadınların payı yok bu şiddette?" dedi.

Nergis şöyle dedi:

“Kadına karşı şiddet olmamalı, erkeğe karşı da şiddette olmamalı. O kadınları öldüren şahısları da yetiştiren kadınlar. Hiç mi kadınların payı yok bu şiddette? Bu konuda sürekli erkekleri suçlayan bir dil de yanlış. Feminist söylemlerin bu kadar benimsenmesi, bayrak edilmesi, herkesin aynı ağzı konuşması beni rahatsız ediyor. Ben ezber bozdum bu konuda. Belli kesimlerin eleştirisi oldu, ben doğruyu söylüyorum. Erkeğe ayrı muamele, kadına ayrı muamele beni şahsen rahatsız ediyor”

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN KALDIRILMASI DOĞRU"

İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasının doğru olduğunu belirten Nergis, "Avrupa’nın ve bizim beslendiğimiz değerler farklı. Biz ayrı bir gelenekten gelen kültüre sahibiz. Avrupa’da daha çok insan üzerinde duruluyor. Tamamen birey ve şahıs odaklı bir yaklaşım var. Ama bizim değerlerimize baktığınızda bizim için bireyler kadar aile kurumu da çok önemli. Biz olaylara daha kolektif yaklaşıyoruz. Bizim için aile korunması gereken bir kurum. Bu noktada İstanbul Sözleşmesi’nin yaklaşımını doğru bulmuyorum" dedi. 

Nergis, daha önce yaptığı açıklamada ise“Türkiye’de öldürülen erkek sayısı kadın cinayetlerinden 12 kat fazla” ifadelerini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER