Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKP'li eski bakan Dinçer: "4 Bakan Yüce Divan'da yargılansın istedim"

AKP'li eski MEB Bakanı Ömer Dinçer, 17-25 Aralık sürecinde gündeme gelen yolsuzluk iddiaları ardından 'şok olduğunu' belirterek 4 bakanın Yüce Divan’da yargılanması için oy verdiğini açıkladı.

AKP

2011-2013 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı yapan eski AKP’li Ömer Dinçer, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından dört bakan hakkında Meclis’te yapılan oylamada Yüce Divan’da yargılanmaları yönünde oy verdiğini açıkladı.

Davutoğlu'nun partisi Gelecek Partisi'nde yer alan Dinçer, kendi kopuşunun o dönem başladığını söylerken, “Partide kendi arkadaşlarımın yolsuzluk yaptığına dair hiçbir şeye şahit olmamıştım. Belki duymamıştım. Bu durum kendi işime çok odaklanmamdan kaynaklanıyor olabilir” iddiasında bulundu.

T24’ten Candan Yıldız’ın sorularını cevaplayan Dinçer, Şehir Üniversitesi üzerinden yürüyen tartışmalara dair ise, "Sorun benim ayrılmam ile çözülecekse hemen istifa ederim'' mesajını verdi.

AKP’nin kuruluş ilke ve hedeflerinden vazgeçtiğini ve bu durumun kendisini üzdüğünü ve hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Dinçer, "Bunların hepsi kamuoyunu yanıltmak, daha önceden verilen bir karara ve yapılanlara gerekçeler üretmek için söyleniyor. Birincisi; ben bu hadise ortaya çıkar çıkmaz, ilk olarak öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve üniversitede çalışan personelin karşısına çıktım ve onlara bir hesap verdim, desteklerini talep ettim. İçine düşürüldüğümüz durumu açıkça ve bütün çıplaklığıyla anlattım" ifadesini kullandı..

"Daha ilk başta YÖK, Halkbank veya bunların üstünde karar vericiler varsa onlara 'Öğrencilerimizi, öğretim üyelerimizi hırpalamayın ve üniversitemizin itibarıyla uğraşmayın. Eğer sizin yapacağınız ve karar verdiğiniz bir şey varsa gelip üniversiteyi alabilirsiniz' dedim" ifadesini kullandığını hatırlatan Dinçer, "Orada 7 bin tane (1500’den fazlası yabancı) öğrenci var" vurgusu yaptı..



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER