Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKP'li Başkan Mustafa Gültak: "Devletten beklemeyin, sıfır ev alın!"

AK Parti Mersin Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak'ın deprem ile ilgili sözleri tepki çekti. Gültak, "Devletten beklemeyin, sıfır ev alın!" dedi.

AKP

İzmir’de 100’den fazla kişinin vefat ettiği, bine yakın insanın ise yaralandığı depremin etkileri hala sürüyor. 

Yakınlarını kaybedenlerin acısı henüz tazeyken  Mersin Akdeniz Belediyesi Başkanı AK Partili Mustafa Gültak'ın Akdeniz Belediye Meclisi kasım ayı birinci oturumunda sarf ettiği sözler tepki çekti. 

AK Partili Başkan Gültak, sözü İzmir'de meydana gelen depreme getirerek,  "Eğer biz Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapmazsak, meclis üyeleri ve belediye başkanları olarak bu ölümlere hepimiz ortak olacağız.Dolayısıyla bir yeri riskli alan ilan etmek veya kentsel dönüşüm ilan etmek, insanların zararına değil hayrına bir iştir. Hiçbir şey insan canından üstün değildir. İnsanlarımızın sağlığı, konforu ve daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak için mücadele ediyoruz. Amacımız, insanlarımızın daha iyi güvenli ve sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürmeleridir" dedi.

"Kimse evinin kontrolünü yapıyor mu, yapmıyor. Devletin bunu ille söylemesi mi gerekiyor?" diye devam eden Gültak, "Eğer illa ki apartmanımızın yıkılması gerekiyorsa ya TOKİ ile yada bir müteahhitle anlaşacağız. Cebimizden de biraz para verip sıfır bir ev alacağız. Yani her şey devlet tarafından yapılmaz, vatandaşın da biraz eğitim bilincinin olması ve oturduğu yerlere bakması gerekiyor. Arabana baktır, boğazın ağrıdı doktora git hem baktır gargara yaptır, tarlanda bahçende ağacına baktır ama namusunu koyduğun, çoluğunu çocuğunu yetiştirdiğin, sığındığın eve baktırma ne olacak? Bu kafayla gidersek daha çok başımız ağrır” ifadelerini kullandı.

Gültak, konuşmasının basına yansımasının ardından sözlerinin 'çarpıtıldığını' iddia etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER