Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKP´li vekil Yayman´dan Gül ve Davutoğlu´na tepki: İnsan hayret ediyor

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu´nun YSK kararları ile ilgili yaptıkları paylaşımlarına tepki gösterdi.

AKP´li vekil Yayman´dan Gül ve Davutoğlu´na tepki: İnsan hayret ediyor

YSK´nın İstanbul seçimlerini iptal etme kararı ile ilgili 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. İki ismin açıklamalarına AKP HatayMilletvekili Hüseyin Yayman, tepki gösterdi.

Yayman, Abdullah Gül´ün, Gezi eylemleri sürecinde sosyal medyada gündem olan "İnsan gerçekten hayret ediyor" tweetine göndermede bulunarak paylaştığı mesajında "Yazık... İnsan hayret ediyor! Herkes kendine yakışanı yapar!" ifadelerini kullandı.

akpli-yaymandan-gul-ve-davutogluna-tepki-insan-hayret-ediyor-1.jpg?

GÜL VE DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Abdullah Gül, sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Anayasa Mahkemesi´nin 2007 yılındaki haksız ?367 Kararı? karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu´nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız" demişti.

 

 

 

Ahmet Davutoğlu, ise "31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK´nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır" demiş ve "Kurallara uygun seçimler demokrasinin olduğu kadar ortak aidiyet bilincimizin de referans noktasıdır" ifadelerini kullanarak, YSK kararının evrensel hukuka ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırdığını belirtmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER