Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKP'den 'Babacan'ın DEVA'sına' ilk yorum

AKP'den istifa ettikten sonra uzun zamandır beklenen Ali Babacan'ın partisi DEVA dün kuruldu. Babacan'ın partisi ile ilgili AKP'den ilk yorum geldi.

AKP

Ali Babacan'ın uzun zamandır beklenen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), 9 Mart Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı'na yapılan kuruluş başvurusu ile ete kemiğe bürünürken, hem AKP hem de Meclis'te yer alan diğer siyasi partilerde 'milletvekili transferi' kaygısı baş gösterdi. 

AKP'de, Babacan'ın partisi DEVA'ya milletvekili kaptırmamak için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'li vekillerle düzenli toplantılar gerçekleştirmeye başlarken, yakın zamanda belli başlı siyasi partilerden DEVA'ya transferler olacağı Ankara kulislerinde konuşulanlar arasında. Yeni partinin 90 kişilik kurucular listesi medyaya yansırken, AKP'den de Babacan'lı yeni siyasi oluşum ile ilgili ilk yorum da geldi.

Tarafsız Haber Ajansı'na göre, AKP'nin kurmayları, DEVA ile ilgili, "Toplama bir parti. Kendi derdine 'deva' olmayacak' yorumunu yaptı. 

AKP'li isimler, partinin kurucular kurulu üyeleri ile ilgili ise, "Niye geç kurulduğunu anladık, toplama bir parti, ancak bu kadar yapabilmişler, toplayabilmişler, neresinden bakarsan bak derleme, toplama, ekleme bir yapı. Herhalde en mükemmeli yakalayayım diye böyle bir bekleme hali içerisine girdi, o da bu. ‘Buradan bir tren mi kalkar, nasıl olsa başka bir tren de gözükmüyor, hiç olmazsa buna atlayayım’ diyen bir takım insanlar ilk istasyonda inmek üzere binmiş gözüküyorlar. Kendi derdine deva olmayacak bir parti. Teşkilatları kuramazlar" iddiasında bulundu.



Anahtar Kelimeler: ' 'Babacan' '' yorum

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER