Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKP'de yeni parti korkusu"KÜSKÜNLERE KOLTUK TEKLİF EDİLDİ"

AKP'de yeni parti için Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu istifa etmişti. AKP'li yetkililer küskünleri partide tutmak için yönetimde görev önerildiği belirtiliyor.

AKP

 

AKP'de Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurmak için partilerinden istifa etmişti. Davutoğlu'nun istifası sonrası partide çoğunluğunun eski il başkanlarının olduğu isimlerle eski vekiller istifa etmeye başladı. AKP, yaşanan bu kopuşların önüne geçebilmek için çalışmalar sürdürüyor. Gün geçtikçe artan istifalara eski vekil ve teşkilat başkanlarına, AKP tarafından özellikle büyükşehirlerde belediye şirketlerinde üst düzey yöneticilik vaadinde bulunulduğu, kırgın ve küskün eski yöneticiler ziyaret edilerek, ekim ayında başlayacak kongrelerde yönetimde görev önerildiği iddia edildi.

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nın verilerine göre üye sayısının son 1 yılda 800 bin azalarak 9 milyon 874 bine düştüğü ortaya çıkmıştı. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Erdoğan’ın muhalefet partileri de dahil tüm büyükşehir belediye başkanlarını Cumhubaşkanlığı Külliyesi'ne çağırmasının altında yatan nedenlerden birinin de "Parti kapsayıcı politikalarına geri dönüyor" algısı oluşturulması olduğu kaydediliyor.

AKP yönetimi, her ne kadar yeni oluşumların partiye bir zarar vermeyeceği, geçişlerin sınırlı kalacağı, siyasette kalıcı olamayacakları, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ı yüzde 50’nin altına düşürmeyi hedefledikleri, bunda da başarılı olamayacaklarını savunsa da üye kaybını önlemek ve yeni partilere geçişleri engellemek için bir dizi çalışma başlattı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın isimler, partide bir dönem etkin olan, ancak daha sonra dışlanan ağır topları Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, bakan yardımcılıkları, bankalar ve kamu şirketlerinin yönetim kurulu üyeliklerine atama yönteminin şimdi de özellikle büyükşehirler olmak üzere belediyelerin şirketlerinde uygulandığını belirtiyor.

Partiden istifa etmemeleri için eski milletvekilleri ve teşkilat başkanlarının aranarak makam-mevki önerildiğini kaydeden aynı isimler, kırılmış ve küsmüş eski yöneticilerin ziyaret edilerek partiden kopmamaları istendiği, belde, ilçe ve il kongrelerinde yapılacak yönetim değişikliklerinde kendilerine de görev verilebileceğinin söylendiğini dile getiriyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER