Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKP'de yeni bakanlık hazırlığı! Seçenekler masaya yatırıldı

Ak Parti hükümeti, Türkiye'ye akın akın gelen Afgan göçmenlerin ardından yeni bakanlık hazırlığına başladı. Kulislerde dolaşan iddialara göre 'göç bakanlığı' seçeneği masaya yatırıldı.

AKP

Türkiye'de iktidarla muhalefet arasında Suriyeli göçmen tartışmaları sürerken,  Altındağ'da yaşanan olaylar tansiyonu daha da yükseltti. Altındağ'da Suriyelilerle mahalleli arasında yaşanan kavgada Emirhan Yalçın'ın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından galeyana gelen halk Suriyelilerin evleri ve dükkanları hedef aldı.

Bayramda sınır geçerek Suriye'ye giden Suriyelilerin ülkelerinde neden kalmadığı konusunda Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli bile itirazlarını sunarken, Afgan göçmenlerin Türkiye'ye akın etmesi hükümeti giderek telaşlandırdı. 

Türkiye'de mülteci, sığınmacı ve geçici koruma altındaki yabancılarla ilgili yaşanan tartışma ve gerilim sürerken, AK Parti içinde de Göç Bakanlığı kurulması seçeneğinin değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

Milliyet'ten Aslıhan Altay Karataş'ın aktardığına göre  Afganistan’dan gelen yeni göç dalgası ihtimaliyle beraber AK Parti içinde hem mevcut sığınmacıların topluma uyumu hem de yeni göç dalgalarına hazırlıksız yakalanılmaması açısından bu alana özgü müstakil bir bakanlık seçeneği masaya yatırıldığı kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER