Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRI

Bursa'da Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'a makamında silahlı saldırı düzenlendi

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRI

Bursa`nın Gürsu ilçesi Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız (40), makamında silahlı saldırıya uğradı. Başkan başından, müdahale etmek isteyen koruması ve aynı zamanda şoförü olan Yener Şimşek de göğsünden yaralandı.

ZABITA MÜDÜRÜ YAPILMAYINCA... 

Saat 15.00 sıralarında Gürsü belediye binasındaki başkanlık makamına gelen ve belediyede zabıta olarak görev yapan F.B., iddiaya göre işten ayrılacağını belirtip, vedalaşma bahanesiyle makama girdi. Ardından da zabıta müdürü yapılmaması nedeniyle 15 gün önce de tartıştığı öne sürülen AK Partili Başkan Cüneyt Yıldız`a ateş etti. Yıldız başından vurulurken, silah sesi üzerine odaya giren başkanın koruması ve şoförü Yener Şimşek de F.B. tarafından göğsünden vuruldu. 

AMBULANSTA HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ 
Eskiden uzman çavuş olduğu belirtilen zanlı F.B. koşarak belediye binasından uzaklaşırken, ilk şokun atlatılmasının ardından başkan ve koruması ambulanslarla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne götürüldü. Başkanın ambulansla sevki sırasında solunumunun durduğu, yeniden hayata döndürülerek, ameliyata alındığı öğrenildi. Yaralanan başkanın koruması Yener Şimşek`in de yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Polis kaçan şüpheliyi yakalamak için ilçenin giriş ve çıkılarında yoğun önlem alırken, şüpheli F.B.`nin otomobili ilçe çıkışında park halinde bulundu. 

Saldırıdan sonra seçim çalışmaları için İnegöl`de bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da programını yarıda kesip, Vali Münir Karaloğlu ile Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile birlikte hastaneye gelerek, görevlilerden bilgi aldı. Bu arada haberin duyulmasıyla başkan ve korumasının yakınları da hastaneye akın etti. Başkanın makam odasının 24 saat internetten izlenebildiği öğrenilirken, bu uygulama saldırının hemen ardından sona erdirildi. 

"MAKAM İÇİN SİLAH ÇEKMEK İZAH EDİLEMEZ"

Hastanede yetkililerden bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Başkanımızı yoğun bakımdan ameliyata alınırken gördüm. Şu anda ameliyatta. Sol gözden kurşun gitmiş, beyinde hasar var. Yine de tansiyon ve nabız yaşam bulgularında ümit veriyor. Şoförünün durumu ise daha iyi" dedi. Müezzinoğlu, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Başbakanımıza da bilgi verdim. Yetkililere ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdim. Başkanımızın anne babasıyla görüştüm. Daha ileri bir müdahale gerekirse bakanlık olarak her tedbiri alıyoruz, Bu bir cinayettir. Gerçekten bir zabıtanın makam için başkanına silah çekmesi izah edilemez. Emniyetimiz yakalamak için tedbirlerini aldı, alıyor" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER