Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘AKP, YARGI PAKETİ İLE ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN ADIM ATIYOR’

HDP, AKP'nin (HDP haricinde) Meclis'te grubu bulunan partilere sunduğu Yargı Reformu Paketi için, "Tümüyle AKP'nin ömrünü uzatmak için attığı bir adım olduğu görüşündeyiz." yorumunu yaptı.

‘AKP, YARGI PAKETİ İLE ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN ADIM ATIYOR’

AKP’nin TBMM’ye sunduğu Yargı Reformu Paketi’ne HDP'den eleştiri geldi. AKP'nin geçtiğimiz haftalarda HDP haricinde Meclis'te grubu bulunan partilere sunduğu yargı paketini HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Yargı paketinin yeterli olmak bir yana tümüyle AKP'nin ömrünü uzatmak için attığı bir adım olduğu görüşündeyiz. Artık halk bunlara kanmıyor." sözleriyle eleştirdi.  

TBMM'de basın toplantısında konuşan Meral Danış Beştaş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun çalışmadığını savunarak, komisyonun 27. Dönem'de dört toplantı yaptığını söyledi. 

TBMM İNSAN HAKLARI KOMİSYONU GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR

Beştaş, cezaevlerinden her gün yüzlerce mektup almalarına ve ağır hak ihlalleri olmasına rağmen sadece üç cezaevinin ziyaret edildiğini savundu. Beştaş, "Ağır hak ihlallerine dair TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ne görevlerini yerine getiriyor ne de yetkilerini kullanıyor." ifadesini kullandı. 

"ARTIK HALK BUNLARA KANMIYOR"

Gazetecilerin yargı reformu paketine ilişkin sorularını da cevaplayan Beştaş, "Yargı paketinin yeterli olmak bir yana tümüyle AKP'nin ömrünü uzatmak için attığı bir adım olduğu görüşündeyiz. Artık halk bunlara kanmıyor." diye konuştu.

ÖNDER'İ SERBEST BIRAKIN

Anayasa Mahkemesinin, eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında "ifade özgürlüğünün ihlal edildiği" yönünde karar verdiğini belirten Beştaş, Önder'in derhal serbest bırakılması gerektiğini kaydetti. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER