Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"AKP Erbakan Hoca´nın politikalarını uygularsa toplum rahatlar"

AKP´nin seçimlerde yaşadığı yenilgi AKP´yi değişime zorladığı ifade edilirken yaşanan sorunların çözümü için Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca´nın politikalarının uygulanması gerektiği vurgulanıyor.

Yeni Akit gazetesi yazarı Akif Bedir, AKP´nin son yerel seçimler sonrası yaşadığı seçim yenilgine ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

AKP´nin 17 yıllık iktidarı sonucunda ortaya çıkan tablonun kibir ve güç sarhoşluğu olarak değerlendiren Bedir, AKP´nin kendini yenilemesi gerektiğini ifade etti.

AKP´deki olumsuz havanın değişmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın düğmeye bastığını dile getiren Bedir, şu ifadelere yer verdi:

 "Seçim sürecini geride bırakan AK Parti, Başkan Erdoğan´ın talimatı ile teşkilatları güçlendirmek ve revize etmek için düğmeye bastı. Teşkilat yöneticileri parti içindeki kırgın ve küskün isimlerin hem gönlünü alacak hem de onları yeniden teşkilat çalışmasına dâhil edecek.

On yedi yıldır yaşanan sıra dışı tecrübeden, girişilen demokrasi mücadelesinde karşılaşılan acı deneyimlerden, seçim sürecinde ortaya çıkan yeni saflaşmalar ve kaymalarla beraber gözlemlenen somut başarısızlık ve eksikliklerden sonra AK Parti´nin kendini her anlamda yenileme gereği mutlak şarttır.

İktidar zehirlenmeleri, şöhret, makam ve para ile ilişki kurma sorunları, sürekli kazanmanın getirdiği başarının verdiği kibir, halka tepeden bakmalar, makam ve unvanlarını millete karşı ayrıcalıklı statülere dönüştüren siyaset anlayışı ve siyasiler oluştu AK Parti teşkilatlarında, vekillerinde, belediye başkanlarında."

AKP´de milletin derdiyle dertlenmeyen makam hırsına bürünmüş bakan ve milletvekillerinin olduğunu ifade eden Bedir, "Millet son seçimlerde partiye uyarısını verdi. Toplum kendisini küçümseyen, kendini beğenen, derdiyle hemhal olmayan AK Partili teşkilat başkanı, belediye başkanı, bakan ve milletvekili olsun istemiyor artık. Tıpkı Erdoğan gibi onların da milletin adamı ve milletin hizmetkârı olmasını istiyor. Fakat partide kibir ve güç sarhoşu olan bazıları yapılan ikazları dikkate almıyor. Partideki bu grup, çıkarı için kılçığı alınmış hamsi gibi her yöne yatıyor, dünyevi sarhoşluğu için bütün değerleri yerle bir ediyor" dedi.

 

"İSMİ VE RESMİ ESKİMİŞLERİ PODYUMA SÜRMEK DEĞİŞİM DEĞİLDİR!"

AKP´de siyasi arenada önemi ve ismi eskimiş kişilerin siyasete tekrardan dahil etmenin bir değişim olmadığını belirten Bedir, şu ifadeleri kullandı:

 "AK Parti, ancak kendini yenileyerek ve değiştirerek yoluna güçlü bir biçimde devam edebilir. Bunun için ön şart milletin değerleriyle yoğrulmak ve milletten kabul gören isimlerin siyasi arenada boy göstermesidir. İsmi, resmi eskimiş siyasilerin yeniden podyuma sürülmesi bir değişim değildir.

Değişime kendinden başlayanlar ancak köklü değişimlere öncülük edebilirler.

AK Parti, gücünü milletle bütünleşmeden, en önemlisi milleti dinleyip dertlerini çözmeyi esas alarak kendini ve toplumu değiştirebilme becerisinden almaktadır. Küçük hesaplar sayfasını kapanıp, küçük hesapların peşinde koşanların defteri dürülmelidir.

AK Parti, ülkenin ve milletin zamanını ve azmini küçük hesaplar peşinde koşanlardan koruyup, kurtarmadan millete yar olamaz, inandırıcılığını sağlayamaz.

AK Parti, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak yeniden toparlanma arayışı içerisine girip taşeronlara fırsat ve alan bırakmamalıdır."

"MİLLETE KARŞI DUYARLARLI OLMAZSANIZ HAVANIZI ALIRSINIZ"

Milletin hassasiyetlerine karşı duyarlı olunmaması AKP´de ciddi kayıplar meydana getireceğini belirten Bedir, "Milletin duyarlılıklarına, tepkilerine kulak verilirse eller ve gönüller yeniden birleşir. Tersi olur kendi bildiğimi okuyarak gönül kazanayım dersen havanı alırsın. Siyasette esas olan toplumun beklentileridir. Halkla bütünleşme sağlanamadığı takdirde siyasette başarı gelmez. Halkı dinleyen, halkla bütünleşen, milletin derdiyle hemhal olan Başkan Erdoğan dışında bir Allah´ın kulu var mı AK Parti´de, cevap hayır" şeklindeki değerlendirmeyi yaptı.

 

Öte yandan ülkedeki ekonomik durumun AKP´ye olan güveni sarstığını ve yaşanan ekonomik sıkıntıların sandığa olumsuz yansıdığını belirten Bedir, şeklindeki şu değerlendirmelerde bulundu:

 "Uçan enflasyon, faiz, döviz kurlarıyla esnaf ağlıyor. Her gün yeni iflaslar, her gün yeni kapanmalar iş âleminde olağan bir seyir oldu. Memur, ?kırkta birlik sadaka miktarları zamlar?a isyan ediyor. Çıldırmanın eşiğindeki toplum beklenti sürecinde.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı insanımızın önceliği evine ekmek götürmektir. Son dönemdeki, dövizin oynaklığı, mevcut zamlar, belediyelerin şımarıklığı, vatandaşı sorgular kılmıştır.

İşçiye, memura, emekliye komedi cinsinden rakamlar verip, istişare kuruluna 10 katı maaş verirsen ve o zat da devletle kafa bulur gibi bu parayı KYK ile işten atılanlara aktarıyorum derse inandırıcılık da değişim de manasını kaybeder.

Çalışmayan, proje üretmeyen, halka dokunmayan kibir abideleri, davanın özünü kaybetmiş kişiler partide baş tacı edilmeye devam edilirse millet ayıklama görevini kendisi yapar, yapacaktır.

Kim iktidar olursa onun yanında olan, menfaatlerinin gerektirdiği yerde duran, yarın işler tersine gittiğinde başka vadilere savrulacak olan ?menfaat çetesi?nin partiden uzaklaştırılması mutlak şarttır."

"ERBAKAN HOCA´NIN POLİTİKALARI UYGULANMALDIR"

AKP´nin ekonomideki sorunlarla başa çıkması için Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca´nın politikalarını uygulaması gerektiğini belirten Bedir, şu ifadeleri kullandı:

 "Rahmetli Erbakan Hocamın yaptığı ilk icraat, şartlar bugünkü günden daha ağır olmasına rağmen piyasayı canlandırmak oldu. İşçi, memur, emekliye verdiği can okşayıcı zamlarla piyasayı rahatlattı, toplum huzurunu yerine getirdi.

AK Parti seçmeninin büyük yüzdesini oluşturan alt ve orta tabakanın cebinin ve beyninin rahatlaması ortamı yumuşatacak, daha doğru kararların alınmasına da sebep olacaktır.

Aç olan ya da evine ekmek götüremeyen birisinin önceliği yiyeceğinin teminidir, karnının doymasıdır.

Kendi elleriyle oluşturdukları kırgınlar ya da küskünler ordusu yani toplumun yuvaya dönüşü bütün sorunların halli demektir. Bu böyle biline?"



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER