Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKİF, ÂSIM´IN NESLİNDEN CESARET VE SORUMLULUK SAHİBİ OLMASINI İSTİYORDU.

Mehmet Akif Ersoy´un sıradan bir şair değildir diyen Mahmut Balcı Mehmet Akif Ersoy´un nasıl bir gençlik istediğini anlattı.

AKİF,  ÂSIM´IN NESLİNDEN CESARET VE SORUMLULUK SAHİBİ OLMASINI İSTİYORDU.

Eğitimci Yazar Mahmut Balcı Fatih Çapa Fen Lisesinde, "Kadim Değerlerimiz, Gençlik ve Mehmet Akif Ersoy" konulu söyleşiye katıldı.

12 Mart İstiklal Marşının 97. yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen söyleşiye katılan Mahmut Balcı, önce değer kavramı, gençliğin durumunu ve kadim değerlerden neden uzaklaştığımızla ilgili görüşlerini paylaştı. Öğrencilerin de görüşleriyle katkıda bulunduğu söyleşiye katılan Mahmut Balcı şunları söyledi.  

?Mehmet Akif Ersoy sıradan bir şair değildir. O milletin istiklali ve istikbalini kendisine dert edinen, kadim değerlere bağlı bir şairdir. Birçok edebiyat ve fikir adamının ortak görüşüne göre Akif´in değer verdiği Âsım; zulme ve emperyalizme karşı çıkarken, dinî ve kültürel değerleri öncelerken, Batı´nın sadece ilmini alırken kimliği, kültürü ve tarihiyle barışık bir gençtir. Akif, Âsım´ın Nesli derken o neslin iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli, vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, bunları yüceltmek için tüm imkânlarını seferber eden bir gençliğin hayalini kurmaktadır. Akif, Âsım´ın Nesli derken o neslin cesaret ve sorumluluk sahibi olmayı istiyordu. Akif, zor şartlarda korkma demekle işe başladı. Ona göre Ahlakın önemi, imanın gerekliliği, Mehmet Akif´in karakter özelliği, ben duygusu yerine biz duygusu ve biz bilinci önemlidir. Mehmet Akif Ersoy Bir Hilal Uğruna Haykıran Şairdir.´

Mahmut Balcı; Mehmet Akif Ersoy´un İslam ve Kur´an anlayışı konusundaki görüşü hakkında  ise şunları söyledi:

?Akif; ?Asrın idrakine Kur´an-ı söyletmeli´ ilkesini öneriyordu. Aynı zamanda bir Kur´an şairi olan Mehmet Akif´i doğru anlamalıyız. Mehmet Akif Ersoy, hepimiz için birleştiren ortak bir değerdir. Değerini bilmeliyiz. Çünkü o hepimizi birleştiren ortak değerlerin yaşaması ve yaşatılması için mücadele etti.  Akif´i daha geniş kitlelere anlatmalıyız. Eserlerini okumalı, üzerine konuşmalı, bugüne aktarmalıyız. Yakın tarihte yaşanan sorunları, darbe girişimlerini anlamak için Mehmet Akif gibi bu milletin ve İslam coğrafyasının vicdanı olmuş, vahşi batıyı iyi tanımış ve geleceği kendisine dert edinmiş istiklal ve istikbal şairini ve dava adamını anlamak gerekir. Anlamak onun ideallerini yaşatmakla olur.´

Çapa Fen Lisesi müdür yardımcısı Veysel Aksoy programın sonunda yaptığı konuşmada Kadim Değerlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy sunumundan dolayı Mahmut Balcıya teşekkür ettiğini ifade etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 /resimler/2018-3/13/1402156446109.jpg

 

/resimler/2018-3/13/1402394259192.jpg

 

 

/resimler/2018-3/13/1402586134481.jpg



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER