Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Akaryakıtta eşel mobil sistemi sürecek

Akaryakıttaki zamların son tüketiciye yansıtılmaması için uygulanan eşel mobil sistemine 2022 yılında da devam edilecek.

Akaryakıtta eşel mobil sistemi sürecek

Resmi Gazete'de yayımlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, akaryakıtta eşel mobil sistemi 2022'de de devam edecek.

Fiyat artışlarının bir kısmı ÖTV'den karşılanarak satış fiyatına yansıtılmayacak.

Hazine'nin eylül sonunda açıkladığı kamu maliyesi raporuna göre eşel-mobil sisteminin Ocak-Ağustos döneminde enflasyona düşürücü etkisi 1,42 puan doğrudan, 1,06 puan ise dolaylı olmak üzere toplamda 2,48 puan oldu. Aynı rapora göre Hazine 2021 yılında eşel mobil nedeniyle 46 milyar TL'lik KDV ve ÖTV gelirinden feragat etmiş oldu.

İlgili fiyat artışları enflasyona etkisi nedeniyle de takip ediliyor. Benzin fiyatlarının TÜFE sepeti içindeki payı yüzde 1,16, otogazın yüzde 0,94 ve motorinin yüzde 1,66 seviyesinde.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, akaryakıtta yıl sonunda feragat edilen ÖTV tutarının 58,5 milyar TL'ye ulaşmasının tahmin edildiğini açıklamıştı.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ NEDİR?

Eşel mobil sistemi, motorin, benzin ve otogazda vergilerin azaltılması yoluyla fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının önüne geçen bir sistem.



Anahtar Kelimeler: Akaryakıtta mobil sistemi sürecek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER