Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AKAR: BİR ŞEY BİTMEDİ, HER AN HER ŞEY OLABİLİR

Suriye'nin kuzeyindeki askeri harekata verilen 150 saatlik ikinci aranın sona ermesi üzerine açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Burada bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir. Ona göre herkes hazırlıklı olmalı" dedi.

AKAR: BİR ŞEY BİTMEDİ, HER AN HER ŞEY OLABİLİR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar’la Suriye sınırının sıfır noktasındaki askeri birlikleri denetledi. Tel Abyad’daki askerlere telsizden seslenen Akar, “Burada bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir. Ona göre herkes hazırlıklı olmalı. Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelesini görmemek tam anlamıyla bir körlük, cahillik, bir inat” dedi.

Akar ve beraberindeki askeri heyet, geceyi Şanlıurfa’da geçirdi. Akçakale’deki 3. Hudut Alay Komutanlığı’nda brifing alan Akar, Tel Abyad’da bulunan bir birliğin komutanıyla da telsizden görüştü.

Birliklerdeki inceleme ve denetlemeleri sırasındaki konuşmasında, savunma ve güvenlik konularına da değinen Akar, hassas bir dönemden geçildiğini belirterek, “Milletimize, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, topraklarımıza bir zarar, ziyan gelmeden hakkımızı, hukukumuzu müdafaa ederek, egemenlik ve bağımsızlığımızı en üst düzeyde koruyarak inşallah bu dönemi tamamlayacağız. Vatanımızın birliği, bütünlüğü çok önemli. Bunları tam olarak gerçekleştirebilmek için ordumuza düşen görev neyse hep birlikte vazifemizi yerine getirdik, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz” dedi.

‘ETNİK GRUPLARLA SORUNUMUZ YOK’

Güvenlik ve bağımsızlık konularının süreklilik arz ettiğini belirten Akar, şu değerlendirmelerde bulundu: “Güvenlik, savunma sürekli olan bir ihtiyaç. Bunu yerine getirmek için gayret göstereceğiz. Bizim buradaki maksadımız hudutlarımızın, halkımızın güvenliği. Onun için ülkemizin güneyinde, Suriye’nin kuzeyinde herhangi bir şekilde bir terör koridoruna asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu söyledik ve amacımızın bu olduğunu da herkes biliyor.
Bizim Suriye’deki teröristlerle mücadelemizin dışında oradaki Kürt, Arap, Keldani, Arami, Süryani, diğer etnik gruptan insanlarla bizim mücadelemiz asla söz konusu değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizim, kimsenin etnik, dini kökeni ile hiçbir şekilde ilgimiz olmadı, olmayacak. Biz bu konuda son derece duyarlıyız, bilinçliyiz. Terörle mücadele harekatı ne zaman bitecek? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Ondan sonra biz ülkemizi, hudutlarımızı güven içinde göreceğiz.”

Suriye Milli Ordusu’na ilişkin uluslararası basında çıkan haberleri de hatırlatan Akar, “Onlara karşı sanki bu insanlar terörist, hainmiş gibi bir anti-propaganda var. Bu insanlar evini, köyünü, toprağını kurtarmaya çalışan Suriyeliler” dedi.

“TSK, terör örgütü DEAŞ ile mücadele etmiyor şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlar gerçekten büyük bir gaflet, gerçekten çok cahilce, ahmakça konuşulan şeyler” diyen Akar, bu konuda yapılan çalışmaları anlattı.

KİMYASAL İDDİALARI

Kimyasal silah kullanıldığına yönelik batı basınında yer alan haberlere de tepki gösteren Akar, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde ne bunların atma vasıtaları ne de mühimmatı var. Başta teröristler olmak üzere bazı alçaklar, TSK’nın kahramanlığı karşısında aciz kalınca iftiraya, yalana, fitneye, fesata başvuruyorlar. Bizim kimyasal silah kullanmak gibi bir durumumuz asla söz konusu değil. TSK’da bu konuda bir konsept, doktrin, eğitim de yoktur. Bizim için çevre, masum insanlar, dini yapılar, tarihi yapılar dokunulmazdır” açıklamasını yaptı.



Anahtar Kelimeler: : BİTMEDİ OLABİLİR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER