Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ak Parti’nin Z kuşağı ile imtihanı!

Zaman içerisinde “dindar nesil” idealinin gerçeğe dönüşmediği görülürken AK Parti’nin Z kuşağına ulaşma çabası konser ve sabah namazı arasında gidip gelen bir AK Parti fotoğrafı ortaya çıkardı.

Ak Parti’nin Z kuşağı ile imtihanı!

Gençlere ulaşma, onların oylarını kazanma isteği her siyasi partinin olduğu gibi AK Parti hükümetinin de öncelikleri arasında. Ancak gençlere ulaşma noktasında AK Parti’nin kafasının karışık olduğunun en büyük göstergesi geçtiğimiz hafta boyunca net bir biçimde yaşandı. Konser ve sabah namazı buluşmaları arasında gidip gelen bir fotoğraf çizen AK Parti hükümeti, ‘dindar nesil’ idealinden uzaklaşmış görünüyor.

Hükümete yakın TV kanalları ‘dindar nesli’ baltalıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘dindar nesil’ sözleri ile kavramsallaştırdığı gençlik politikaları idealini İmam Hatip Okulları ve hükümete yakın Sivil Toplum Kuruluşları ile yapmaya çalıştı. Ancak bu çaba birçok eksik ve çok sayıda hata nedeniyle başarıya ulaşmadı.

AK Parti’ye yakın medya organları bu konuda destek vermediği gibi ahlaksız diziler, aileyi yok eden TV programlarıyla birlikte ‘dindar nesil’ idealine en büyük darbeyi vurdu. Yine AK Parti’li belediyeler de ‘gençliğe ulaşma’ hedefiyle konserler, oyun turnuvaları vb. etkinliklerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu idealden ne kadar uzak olduğunu gösterdi.

STK’lar tek başına çabalıyor

Hükümete yakın sivil toplum kuruluşları ise bu kafa karışıklığı içerisinde nispeten daha net bir rota çizerek ‘dindar nesil’ ideali için gençlere ulaşma gayreti içerisinde olduğunu gösteren bir fotoğraf ortaya koydu. Ancak bunun tek başına yeterli olmadığı son dönemlerde çok ciddi bir şekilde ortaya çıktı.

Hangi Z kuşağı: Namaz mı konser mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anket sonuçlarından sonra ‘Z kuşağı'na ulaşmak adına gittiği her ilde gençler ile bir araya gelmek adına programlar düzenliyor. Bu programlara Diyarbakır’dan başladı. Ancak bu programların hiç birinde ‘dindar nesil’ idealinden esintiler görülmedi. Şarkılı-türkülü, kızlı-erkekli gençlik buluşmaları Erdoğan’ın hayalindeki ‘dindar nesli’ getirmeyeceği gibi ‘Z kuşağı’ olarak tabir edilen kesime ulaşmak için de yetersiz görülüyor.

Yine AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da benzer bir şekilde ‘ Z kuşağı'na ulaşmak adına bir konserde sahneye çıktı. Sahnedeki şarkıcı ile düet yapan Binali Yıldırım’ın sesi gibi jest ve mimikleri de ortama hiç uymadığı gibi ‘dindar gençlik’ idealinden de oldukça uzak bir görüntü verdi.

Belediyeler de ‘dindar gençlik’ idealinden çok uzak!

‘Dindar gençlik’ idealine bir darbe de AK Parti’li Sancaktepe Belediye’sinden geldi. Sancaktepe Belediyesi, ‘Yaza elveda’ bahanesiyle salgına rağmen seyircilerin hınca hınç doldurduğu bir konser düzenledi. AK Parti’li Sancaktepe Belediye Başkanı ise uygunsuz kıyafetiyle seyircinin karşısına çıkan bir kadının videosunu ‘gururla’ paylaştı.

Bu arada ‘dindar nesil’ ideali doğrultusunda hareket eden TÜGVA ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir sorun yaşadı. İBB ekipleri TÜGVA Adalar Temsilciliğini tahliye etmek isterken TÜGVA yönetimi ise tahliyenin hukuksuz olduğunu savundu. TÜGVA, sosyal medyada destek bulmak için çalışmalarını paylaşırken gençlerin Ayasofya Camii’nde sabah namazı kıldığı fotoğraflar paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir karar vermeli!

Son olarak ‘dindar gençlik’ idealini ortaya koyan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere ulaşmak için hiç sabah namazı buluşmasına katıldığı görülmedi. Böyle bir ideal sahibinin en azından bunu yapması ve teşkilatlarının, medyasının bu uğurda çaba içerisinde olması gerekirdi. Ancak verilen görüntünün bundan çok uzak olduğunu belirtmek hiç zor olmayacak. 2023 seçimlerinde gençlere yatırım yapmak isteyen AK Parti’nin sabah namazı ile konser arasında gidip gelen politikalarının ise dindar seçmeni rahatsız ettiği ve alternatiflere yönelttiğini de söyleyebiliriz.  



Anahtar Kelimeler: Parti’ kuşağı imtihanı!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER