Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Partili Zengin: Seçim 30 Nisan'da değil

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, seçim takvimine ilişkin olarak gündeme gelen 30 Nisan tarihini yalanladı.

AK Partili Zengin: Seçim 30 Nisan

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Habertürk'te katıldığı programda Seçim takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zengin, 30 Nisan 2023'te seçim olacak iddiasını "kesinlikle doğru değil" diyerek yalanladı.

Zengin ayrıca bir diğer iddia için de "14 Mayıs muhtemel tarihlerden bir tanesi ama bizim belirlediğimiz, 'Şu tarih olsun' dediğimiz bir tarih söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Özlem Zengin şunları söyledi:

"Daha önümüzde vakit var, ocakta şubatta yapacağımız işler var. 18 Haziran olmasında da bir mahsuru yok. Cumhurbaşkanı'nın adaylığı hakkında tartışma açılıyor. Yeni bir anayasa yaptık, yeni anayasa göre iki kere seçilebilir hükmü var. Hiçbir itiraza gerek olmayan durumdayız. Bu kanuna bakıldığında bu maddenin sıfırdan yazıldığını göreceğiz. Bu sebeple bizim aday olur, olamaz diye şüphemiz yok. Cumhurbaşkanımız zaten mevcut anayasaya göre ikinci defa aday olacak."

NUMAN KURTULMUŞ: SEÇİM TAKVİMİ ÖNE ALINABİLİR

Öte yandan Yeni Şafak’a konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 2023 seçim takvimine ilişkin alınan bir karar olmadığını söyledi.

“Şu anda seçimin tarihi Haziran 2023” diyen Kurtulmuş, şunları ifade etti:

“Belli zorunluluklar ortaya çıkarsa (seçimin) bir miktar öne alınması mümkün olabilir. Ama böyle bir konu henüz gündemimizde değil. Geçtiğimiz seçimler öncesinde ‘Artık Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının arkasına gizlenerek siyaset yapma devri geride kalmıştır’ dedim. Erdoğan bir dünya lideridir. Her arkadaşımızın Tayyip Erdoğan’ın davasını anlayacak, ona güç verecek bir performansının olması lazım. Aday tespit sürecinde kilit kavramın ‘itibar’ sözcüğü olduğu kanaatindeyim. Halkımızın ‘Bu insan, bu kadın, bu adam düzgün adamdır, doğru adamdır, benim derdimi taşıyacak insandır’ diyebileceği itibarlı yani ‘muteber’ isimler üzerinden aday tespitlerimizi yapacağız.”

“HER SANDIKTA EN AZ 3 AK PARTİLİ OLACAK”

Sandık güvenliği için de yoğun gayret içerisinde olunacağını belirten Kurtulmuş, “Seçim günü her sandıkta en az 3 temsilcimiz olacak. Her binada kat sorumlularımız ve bina sorumlularımız var. Binada ortaya çıkması muhtemel hukuki ihtilafları çözmek için hukukçu heyetlerimiz var. Sandıklar açıldığı andan itibaren de işimiz bitmiyor. Ta ki ilçe seçim kurullarında seçim netleşene kadar arkadaşlarımız verilen her oyun takipçisi olacaklar” dedi.



Anahtar Kelimeler: Partili Zengin: Seçim Nisan' değil

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER