Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Partili vekil Canikli'den Trump'a destek: ABD'ye karşı yapılmış darbe

Canikli "Twitter’ın, Trump’ın hesabını süresiz olarak askıya alması, sermayenin Amerika Birleşik Devletine karşı yaptığı darbedir. Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş 'kapitalokrasi' çağı başlamıştır" dedi.

AK Partili vekil Canikli

ABD'de Kongre Binası'nın Donald Trump yanlıları tarafından basılması sonrası Trump'ın açıklamaları sosyal medya platformları tarafından engellenmişti. Son olarak ise Twitter, Trump'ın hesabını kalıcı olarak engellediğini duyurmuştu. Trump'ın sosyal medya platformları tarafından yasaklanma sebebi ise "yanlış bilgi yayma" ve "mesajlarının Kongre Binası baskınına neden olması" olarak gösterilmişti.

"ABD'YE KARŞI YAPILMIŞ BİR DARBE"

Engellenmler sonrası Türkiye'den Trump'a destek ise AK Partili vekilden geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Trump'ın engellenmesini eleştirdi. Trump'un hesabının süresiz askıya alınmasını 'ABD'ye karşı yapılmış bir darbe' olarak nitelendiren Canikli, "Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş 'kapitalokrasi' çağı başlamıştır" dedi.

Cankli, Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımları yaptı:

*Twitter’ın, Trump’ın hesabını süresiz olarak askıya alması, sermayenin Amerika Birleşik Devletine karşı yaptığı darbedir.

*Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş kapitalokrasi çağı başlamıştır.

*Kapitalokraside (capitalocracy) yasama, yürütme ve yargı yetkisi sermaye tarafından kullanılır.

*Mahkeme kararı olmadan, anayasal bir hak olan ifade özgürlüğünün sınırlandırılması fiilen yargı ve yürütme yetkisinin gasp edilmesi anlamına gelir. Fiilen anayasa da değiştirilmektedir. Sonuç itibariyle, 3 erk tek bir güç tarafından yönetilir hale gelmektedir.

canikli.jpg



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER