Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Partili Eker’den ‘Kürtçe dersleri seçin’ çağrısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “Çocuklarının Kürtçe öğrenmesini ya da dilini geliştirmesini isteyen aileler, ders seçimini zamanında yapmalıdır” dedi.

AK Partili Eker’den ‘Kürtçe dersleri seçin’ çağrısı

Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde seçmeli dersler başlıyor.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaokullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci 3 Ocak 2022'de başladı.

Öğrencilerin tercih ettikleri dersleri 21 Ocak 2022'ye kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor.

Yaşayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında, Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde dersler okutuluyor.

Konuyla ilgili K24’e konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve eski Türkiye Tarım Bakanı Mehdi Eker, geçen hafta Diyarbakır’da katıldığı bir toplantıda seçmeli Kürtçe derslerle ilgili çağrıda bulunduğunu söyledi.

“Zaman Kürtçe dersleri seçme zamanıdır” diyen Mehdi Eker, “Kürtçe ders seçimini yapın, müracaatta bulunun. Çocuklarının Kürtçe öğrenmesini ya da dilini geliştirmesini isteyen aileler, ders seçimini zamanında yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Çocukların başvurması halinde sınıf açılacağını kaydeden Eker, “Hükümetimiz birkaç yıl önce bu kanunu çıkarmıştı ve hemşerilerimizin de bu imkandan faydalanmasını istiyoruz. Çocukların Kürtçe öğrenmesi iyi bir şeydir” dedi.

Kürtçe öğretmen atamaları konusundaki bir soruya da yanıt veren Eker, “Umudumuz atanan Kürtçe öğretmen sayısının artmasıdır. Dilimizi unutmayalım, öğrenelim ve geliştirelim” şeklinde konuştu.

 

Konu ile ilgilivideonun liki: https://youtu.be/XCoaH4e6It0



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER