Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti'de yoklama sancısı: Tüm partileri vurabilir

TBMM'de 'yoklama' krizi... Ağıralioğlu 'sadece gol atmak' istemiş... İki vekilden biri korumalı... Enflasyon Meclis'te! İyi para eden marul! Hepsi Duvar Arkası'nda...

AK Parti

AK PARTİ’DE 'YOKLAMA' SANCISI: TÜM PARTİLERİ ETKİLER

HDP Milletvekili Semra Güzel’in bir PKK’li ile fotoğraflarının çıkması üzerine dokunulmazlığı kaldırılarak yargı sürecinin önü açıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Güzel'in şimdi de milletvekilliğinin düşürülmesi gündemde. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yurt dışına gittiği iddia edilen Güzel’in parlamento çalışmalarına katılmaması nedeniyle milletvekilliğinin düşürülebileceğini belirterek, “Mazeretsiz olarak 5 birleşim oturumuna katılmaması durumunda parlamento olarak gereğini yapacağız. Bundan önce benzer durumda olan vekiller için de gereğini yaptığımızı hatırlatmak isterim" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında Güzel’in milletvekilliğinin derhal düşürülmesi gerektiğini belirtti. Anayasa ve TBMM iç tüzüğüne göre Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak 1 ay içinde 5 birleşim günü katılmayan milletvekilinin TBMM üyeliği düşüyor. Söz konusu durumun Meclis Başkanlık Divanı'nca tespit edilmesi gerekiyor. Bu tespitin yapılması için de Genel Kurul’da sürekli yoklama alınması şart. Ancak Meclis yaklaşık 3 yıldır yoklama alınmadan, “müşahede” ile açılıyor. Şimdi yoklama alınmaya başlanırsa çeşitli nedenlerle Meclis çalışmalarına katılmayan birçok milletvekili zor durumda kalacak. AK Partili milletvekilleri 26. Dönemde böyle bir süreç yaşandığında, o zaman AK Parti Milletvekili olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin devamsızlık nedeniyle düşme noktasına geldiğini hatırlatarak, “Devamsızlık tespiti yapılırsa bu sadece AK Parti için de değil tüm partiler için sıkıntı olur. Birçok kişi zor durumda kalır” değerlendirmesinde bulunuyor.

 DEFANS OYNARKEN ‘SÜREKLİ GOL ATACAĞIM’ DİYEMEZSİNİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Başkanlık Divanı'nda çok kapsamlı bir değişikliğe gitti. 17 kişiden oluşan Divan’da gidenler gelenler, rotasyonlarla birlikte tam 17 değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler arasında en çok konuşulan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun Başkanlık Divanı dışında kalmasıydı. Partiden ayrılacağı iddiaları gündeme gelen Ağıralioğlu bu iddiaları reddetti. Daha sonra Akşener ile bir görüşme gerçekleştiren Ağıralioğlu, durumu futbol terimleriyle anlattı, “Teknik direktörlerin takım değiştirme hakkı vardır. Genel başkanlar oyuncuyu isabetli değiştirirse takım başarılı olur. İsabetli olmazsa değişiklik takımı yorar. Ben iyi niyetle partide çalışmaya devam edeceğim” dedi. Büyük bir kriz yaşanmadan atlatılan bu değişiklik sürecinde partiden de Ağıralioğlu’nun durumu için yine futbol terimleriyle yorumlar yapılması dikkat çekti. Bir parti yöneticisi, “Genel başkan son kongre sürecinde, 6 ayda bir Divan ile ilgili performans değerlendirmesi yapacağını söylemişti. Değişikliği yapmadan 3 hafta önce de bunu ayrıca duyurdu. Evet bu bir takım oyunu. Teknik direktörümüz sahada herkese ayrı bir görev veriyor. Biri forvet, biri defans, bir diğeri orta saha oyuncusu oluyor. Size defans görevi verildiğinde, ‘Hayır ben daha iyi topa vuruyorum, sadece gol atmak istiyorum” diyerek başka yerde oynayıp, üstüne o oyunla maça da zarar verirseniz bu değerlendirilir. Yavuz Bey’in durumu budur” dedi.

2 MİLLETVEKİLİNDEN BİRİNİN KORUMASI VAR

Türkiye’nin en güvenli yerlerinden biri olması gereken Meclis’te neredeyse 2 milletvekilinden birinin korumasının olduğunu biliyor musunuz? Bu şaşırtıcı veri Meclis Başkanlık Divanı’nın toplantısında gündeme geldi. Bazı üyeler korumalar nedeniyle Meclis kampüsü, Genel Kurul salonuna açılan kulis ve koridorlarda yaşanan yoğunluktan bahsetti. Bunun üzerine yetkililer Meclis’te 300’e yakın milletvekilinin koruması olduğunu açıkladı. Özellikle birden fazla koruması olan, daha önce bakanlık yapmış milletvekilleri de dikkate alındığında yakın koruma sayısı toplamda 400’e ulaşıyor. Edinilen bilgiye göre bu korumaların çok büyük kısmı AK Parti milletvekilleri için görev yapıyor. Milletvekillerine verilen yakın koruma polislerinin hangi risk değerlendirmeleri doğrultusunda görevlendirildiğini bilmek mümkün değil ama kendi iç güvenlik uygulaması olan Meclis kampüsü içinde dolaşmamaları gerektiğini söyleyen çok sayıda vekil de var. Kontrollü giriş-çıkış yapılan, tüm ziyaretçilerin kapsamlı aramadan geçtiği Meclis’te en azından korumaların dolaştıkları alanların sınırlandırılması isteniyor.

ENFLASYON MECLİS’E DE UĞRADI!

Ekonomik zorluklar Türkiye’nin en önemli sorunu olmaya devam ediyor. Enflasyon rakamları yüzde 60’ı geçerken vatandaşın yaşadığı sorunların çözümü için gözlerin çevrildiği Meclis’te de fiyatlar artmaya başladı. Meclis İdaresi tarafından çay ocaklarındaki ürünlere zam yapıldı. Yeni tarifede 50 kuruş olan çay ücreti değişmedi ama Türk kahvesi 1.5 TL’den 2 TL’ye çıktı. Su 50 kuruştan 1 TL’ye, hazır kahve 1.25 TL’den 2 TL’ye, soda 1.75 TL’den 2 TL’ye yükseldi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER