Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti'de sosyal medya bölünmesi! Erdoğan talimat vermişti

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya için verdiği yasa düzenleme talimatı ile ilgili parti içerisinde sosyal medya bölünmesinin yaşandığı iddia ediliyor.

AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya için yasal düzenlemelerin hızla yapılması yönünde talimat vermesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni düzenleme yapılana kadar Twitter’ı askıya alması AK Parti içinde bölünmelere neden oldu. Koronavirüs salgını riski altında zor bir çalışma süreci geçiren Meclis’te AK Parti grubu çalışma başlattı ancak zamanlama ile ilgili farklı görüşler var. Teklifle ilgili son durumun bu hafta netleşmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın çağrısının üzerine harekete geçen AK Parti’de bir kesim yurt dışı kaynaklı sosyal ağlara Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi başta olmak üzere herkesin “evet” diyebileceği üç-dört maddelik sınırlı bir düzenlemenin Meclis kapanmadan gündeme getirilebileceğini söylüyor. 

Bu görüşü savunanlar “Kişisel hakların ihlali ve özel hayatın gizliliği kapsamındaki içeriklere yönelik” engelleme adımlarına iyi anlatılırsa muhalefetin de destek verebileceğini belirtiyor.

Bu kesim şu görüşü savunuyor:

Birçok ülkede bu zorunluluk getiriliyor. Türkiye’de de temsilci bulundursun. Bu şekilde kimsenin hayır diyemeyeceği birkaç madde de uzlaşabiliriz. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir paket bir günde çıkar. Dünyaya karşı yasakçı gözükeceğimiz bir düzenlemeden bahsetmiyoruz. Dünyanın da tartıştığı bir konuyu konuşuyoruz. Muhalefetin de aile, ahlak gibi kişisel hak ve özgürlükler konusunda ‘tamam’ diyeceği konular bunlar. Eğer uzlaşma sağlarsak Meclis kapanmadan önce hemen çıkarılabilir.

Ancak başka bir kesim ise uluslararası hukuk alanındaki gelişmeler de dikkate alınarak daha geniş bir yasanın sonbaharda çıkarılması gerektiğini savunuyor. AK Parti içinde düzenleme ile ilgili Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda ne gerekiyorsa hızla yapılması gerektiğini savunanlar da var.  ABu kesim uzlaşma aranmadan düzenlemenin gündeme getirilmesi görüşünde.

Eğer sosyal medya düzenlemesi gelmezse Meclis’in 15 Temmuz’dan sonra kapanması bekleniyor.

Kaynak: milligazete.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER