Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti'de İhsan Arslan kararı: Uyarı cezası

Parlamenter sistem ve yargıya ilişkin açıklamaları üzerine disipline sevk edilen AK Partili eski milletvekili Mehmet İhsan Arslan'a uyarı cezası verildi. Arslan tepkiler üzerine Erdoğan'dan 'helallik' istemişti.

AK Parti

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu, Diyarbakır eski Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'a uyarı cezası verdi.

İhsan, "Parlamenter sisteme geçiş yakın", "15 Temmuz'dan sonra FETÖ'nün yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri biz kullanmaya başladık" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Arslan tepkiler üzerine geri adım atmış, Erdoğan'dan "helallik" istemişti.

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. Kurul, partiyi sıkıntıya sokma niyetinde olmadığı kanaatine vardığı Arslan'a uyarma cezası verilmesini kararlaştırdı.

Oğlu Ali İhsan Arslan halen AK Parti'de milletvekili olan Mehmet İhsan Arslan, 17 Kasım'da BBC Türkçe'de yayınlanan söyleşisinde "Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum" demişti. Arslan, "15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim. Tahmin etmediğimizden fazla onlar işin içine girdi. Hatta onlar lokomotif oldu, biz arkada icraatta bulunduk. Sonra FETÖ'nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz'dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık. Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle" ifadelerini kullanmıştı. 

Arslan, Berat Albayrak'ın bakan yapılmasını da eleştirmişti.



Anahtar Kelimeler: Parti' İhsan Arslan kararı: Uyarı cezası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER