Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı: Şehir Üniversitesi devredilecek

Sözcü Ömer Çelik, Şehir Üniversitesi’ne kayyum atanacağını resmen duyurdu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı: Şehir Üniversitesi devredilecek

AK Parti MYK'nın ardından açıklama yapan Sözcü Ömer Çelik, Şehir Üniversitesi’ne kayyum atanacağını resmen duyurdu. Meselenin siyasi olmadığını ileri süren Çelik, "Bundan sonrasında düzenleme mekanizması YÖK'tür. Hami üniversite, Marmara Üniversitesidir" sözleriyle Halkbank’ın tedbir kararının ardından gelinen süreçte üniversitenin Marmara Üniversitesi'ne devredileceğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, Şehir Üniversitesi ile ilgili soru üzerine meselenin siyasi tarafı olmadığını ileri sürdü ancak Halkbank'ın tedbir kararı ile başlayan tartışmaların ardından gelinen süreçte Şehir Üniversitesi'nin Marmara Üniversitesi'ne devredileceğini  açıkladı. 

ÜNİVERSİTE'NİN AÇIKLAMALIR SİYASALLAŞTIRDI

İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili tartışmaların uzun bir zaman boyunca sosyal medyada gündem olduğunu hatırlatan Çelik, üniversitenin yönetim kurulu ile bazı hocaların açıklamalarının meseleyi siyasallaştırdığını ileri sürdü. 

Çelik "Çeşitli açıklamalar da yapıldı, teknik tarafını bilenler biliyor. Tamamen olayın hiçbir siyasi tarafı olmamasına rağmen bu bir şekilde üniversite yönetimi tarafından, üniversite yönetiminden birilerinin yaptığı basın açıklamaları ve Cumhuriyet Halk Partisi heyetinin yaptığı basın açıklamalarıyla bir siyasal sürece dönüştürülmüştür. Siyasal bir elbise giydirilmeye, siyasal bir renk verilmeye, siyasal bir kılıf uydurulmaya çalışılmıştır ama kimse bu gerekçeleri görmüyor, süreci görmüyor" dedi. 

'KANUN VE UYGULAMALARA AYKIRI'
Çelik, yıllar sonra üniversiteye tahsis edilen arazinin gündeme gelmesiyle ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı olmasından sonra Başbakanlıkça tamamen üniversiteye hibe edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu cumhuriyet tarihinde olmamış bir şey. Tahsis başka bir şey, hibe edilmesi ve mülkiyetin devredilmesi bambaşka bir şey. Hiçbir üniversiteye yapılmamış bu ve bilabedel yapılıyor. İlgili kanunlara ve uygulamalara da aykırı. Üniversitenin bankadan kredi almak için sadece tahsil edilmesi gereken bir araziyi daha sonra kendisine hibe edildikten sonra Cumhurbaşkanımızın tahsis ettiği bu durumu bir mülkiyet ve bilabedel bir devre dönüştürüyorlar. Bunu bankaya teminat olarak gösterip, bankadan kredi alıyorlar. Yani olmayan bir uygulamadan usule aykırı bir işlemden bankadan kredi almaya giden bir süreç söz konusu. O dönemde Mimarlar Odası dava açıyor. Burada bu dava süreçleri, ilgili mahkemelerden ve Danıştay'dan geçerek yoluna devam ediyor ama mülkiyetin devredilmesi aykırı bir işlem, aynı şekilde devredilmiş bir mülkiyetin bankaya teminat olarak gösterilip, burada bir kredi istenmesi aykırı bir işlem. Daha sonra bu borçlar ödenemeyince 'bunu öğrenci gelirleriyle öderiz' deyip, öğrenci sayısının artırılmasıyla ilgili birtakım başvurular yapılıyor. Neticede Danıştay burada haksız bir mülk edinme sonucuna varıyor. Bu kararın arkasından banka yeni fiili duruma göre harekete geçiyor. Harekete geçerken 'Mevcut durumda sizin taahhütlerini yerine getirmeniz bu finansmanı sağlamanız ne şekilde olacaktır.' diye söylüyor. Bankanın yaptığı standart bir uygulama olarak bir ihtiyati tedbir noktasına doğru gidiyor."

Şehir Üniversitesi Rektörü Peyami Çelikcan: Cumhurbaşkanı’ndan randevu istedik, bekliyoruz

Şehir Üniversitesi Rektörü Peyami Çelikcan: Cumhurbaşkanı’ndan randevu istedik, bekliyoruzHalkbank'ın tedbir kararının ardından 'kayyum mu atanacak' sorularına muhatap olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin rektörü...

SİYASAL ÖÇ YOK

Burada siyasal öçten bahsedildiğini ifade eden Çelik, "Kulüplere yapıldı buralara neden yapılmıyor?" sorusunun sorulduğunu dile getirdi. Herhangi bir şekilde öğrencilerin ve hocaların mağdur olmasının söz konusu olmadığına dikkati çeken Çelik, meselenin, herhangi bir şekilde hocalara, öğrencilere, üniversitenin akademik ve bilgi birikimine dönük olmadığına işaret etti.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NE DEVREDİLİR...
 
Çelik, durumun üniversitenin yanlış yönetilmesinden veya yönetilememesinden kaynaklanan bir mesele olduğunu iddia ederek şöyle devam etti:
 
 "Mesele sadece yönetimle ilgili meseledir. Dolayısıyla burada hami üniversite, bu üniversitenin yönetimini ve borçlarını devralacaktır. Üniversitenin akademik birikimi ve entellektüel birikimi korunacak. Bir üniversite meselesinin bu şekilde siyasallaşmasından da fevkalade muzdaribiz. Bu kadar üniversite açmış Cumhurbaşkanımıza dönük olarak, hükümetlerimize, partimize dönük olarak kullanılan bu ifadeler tamamen yanlıştır, kınanması gereken ifadelerdir. Esasında burada kamu bir yük almaktadır. Yani üniversitenin yanlış yönetilmesinden doğan zaafı gidermek için borçları kapatmak, bu borçları devralarak bir yük almaktadır."
 
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bundan sonrasında düzenleme mekanizması YÖK'tür. Hami üniversite, Marmara Üniversitesidir. Burada siyasallaştıran taraf üniversite yönetiminin siyaseti suçlayan açıklamaları ve CHP yönetiminin bu ziyaretten sonra yaptığı açıklamalardır." ifadesini kullandı.

 

 

Şehir Üniversitesi Rektörü Peyami Çelikcan: Cumhurbaşkanı’ndan randevu istedik, bekliyoruz

Şehir Üniversitesi Rektörü Peyami Çelikcan: Cumhurbaşkanı’ndan randevu istedik, bekliyoruzHalkbank'ın tedbir kararının ardından 'kayyum mu atanacak' sorularına muhatap olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin rektörü...

 

Abdullah Gül’den Şehir Üniversitesi telefonu

Abdullah Gül’den Şehir Üniversitesi telefonuSon günlerde Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Şehir Üniversitesi’nin yaşadığı sıkıntıların, akademi...

 

Mustafa Yeneroğlu: Şehir Üniversitesi halimizin özeti

Mustafa Yeneroğlu: Şehir Üniversitesi halimizin özetiHalkbank'ın tüm malvarlıklarına tedbir koyduğu İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili dikkat çeken bir çıkış da AK Parti'den...

 

Müslümanların devlet algısı

Müslümanların devlet algısıŞehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Ömer Dinçer, üniversitenin başına gelenleri anlatırken fevkalade önemli bir...

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER