Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti Sözcüsü Çelik: Hiçbir şekilde laikliğin Anayasa’dan çıkmasını istemiyoruz

Ömer Çelik’in açıklamalarında en dikkat çeken kısım “laiklik” vurgusu oldu. Çelik şunları söyledi: “Biz laikliğin Anayasa’dan çıkmasını hiçbir şekilde istemiyoruz”

AK Parti Sözcüsü Çelik: Hiçbir şekilde laikliğin Anayasa’dan çıkmasını istemiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik’in açıklamalarında en dikkat çeken kısım “laiklik” vurgusu oldu. Çelik şunları söyledi:

“Biz laikliğin Anayasa’dan çıkmasını hiçbir şekilde istemiyoruz”

“Sayın Resul Tosun’un ifadelerine de Sayın Engin Özkoç’un ifadelerine katılmıyoruz. Laiklik prensibinin Anayasa’da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir şekilde laikliğin Anayasa’dan çıkmasını AK Parti olarak istemiyoruz.

Biz laiklik prensibinin Anayasa’da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir şekilde bununla ilgili başka bir yaklaşıma olumlu bakmıyoruz. Engin Bey’in söylediği, ‘herhangi bir şekilde istismar edilmemiş’ ifadesi de Türk siyasi tarihi tarafından yalanlanır.

“Kişiler bunu söylüyor ama partiyi bağlamaz”

Türk siyasi tarihinde laiklik prensibini bir dayatma, bir ideolojik baskı aracı olarak kullananlar söz konusuydu. Laikliğin istismarıdır laikçilik, AK Parti iktidara geldiği ilk günden itibaren laiklik prensibini çok güçlü bir şekilde savunmuştur.

Türkiye’nin demokrasi mücadelesi Laiklik kavramını yerli yerine oturtma mücadelesidir. Laikliğin Anayasa’dan çıkarılmasını söylemek de aşırı bir ifadedir. Kişiler bunu söylüyor ama partiyi bağlamaz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER