Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti MKYK'da Erdoğan ve Soylu'dan farklı görüş: Osman Öcalan'ın cenazesi ne olacak?

İddiaya göre Bakan Soylu "Bürokratların cenazenin Türkiye'ye getirilmemesini istediğini ve bunun doğru karar olduğunu" söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bürokratların kararına göre hareket etmeyelim" dedi.

AK Parti MKYK

Osman Öcalan'ın cenazesinin Türkiye'de defnedilmesine izin verilip verilmeyeceği konusunda AK Parti MKYK toplantısında yaşanan değerlendirmeler medyaya yansıdı.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın aktardığına göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu toplantıda, "Bürokratların cenazenin Türkiye'ye getirilmemesini istediğini" söyledi. Soylu, bunun doğru karar olacağı değerlendirmesinin yapıldığını ifade etti.

BAZI ÜYELER KARŞI ÇIKTI

Söz alan bazı MKYK üyelerinin ise, "cenazenin Türkiye'ye getirilmesinin daha doğru olacağı", "Osman Öcalan’ın son dönemde PKK tarafından hain ilan edildiği", "Kürtlere mesaj vermesi için TRT ekranlarına çıkarıldığı", "Abdullah Öcalan’ı ne yapacağız, ölünce buraya gömülmeyecek mi?" gibi değerlendirmeler yaptıkları belirtildi.

Habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuyla ilgili olarak, "Bürokratların kararına göre hareket etmeyelim" diyerek, bir siyasi değerlendirme yapılarak karar verilmesini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER