Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti kurucusu: “Hablemitoğlu, AK Parti’nin 2002 seçimleri öncesi kapatılmasını hedefleyen girişimi engelledi”

AK Parti kurucularından Ramazan Toprak, Necip Hablemitoğlu’nun 2002 seçimleri öncesinde AK Parti’nin kapatılmasını hedefleyen bir girişimi engellediği ve seçimlerde partiden milletvekilliği teklifi beklediğini iddia etti.

AK Parti kurucusu: “Hablemitoğlu, AK Parti’nin 2002 seçimleri öncesi kapatılmasını hedefleyen girişimi engelledi”

Hablemitoğlu iddianamesinde AK Parti kurucusu ve eski milletvekili Ramazan Toprak’ın 2016’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği tanık ifadesinde; Necip Hablemitoğlu’nun 2002 seçimleri öncesinde AK Parti’nin kapatılmasını hedefleyen bir girişimi engellediği ve 2002 seçimlerinde AK Parti’den milletvekilliği teklifi beklediğini iddia etti.

Hablemitoğlu’nun aynı dönemde MİT müsteşarlığına talip olduğunun da basına yansıdığını belirten Toprak, Hablemitoğlu’nu AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Abdullah Gül ile görüştürdüğünü anlattı.

Toprak, suikasttan yaklaşık bir sene önce irtibata geçtiğini belirttiği Hablemitoğlu ile tanışmasını ve devamındaki diyaloğunu şöyle anlattı:

“Beş vakit namazlı babam senin fanatik hayranın”

“18.04.1999 tarihinde Fazilet Partisi Aksaray Milletvekili olarak seçildim. Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra yeni kurulan AK Parti ile birlikte ben kurucu milletvekili olarak görev aldım. O tarihlerde sayın Necip Hablemitoğlu televizyonlarda yaptığı açıklamalarda ve yazdığı makalelerde cemaatlere ve muhafazakar kesime -onun kullandığı tabirle irticacılar- çok sert eleştirilerde bulunuyordu.

“Özellikle Fetullahçılara yönelik sert açıklamalarda bulunuyordu. Bu yaptığı konuşmalarda muhafazakar kesime irticacı demesinden dolayı biz rahatsız olduk. Görüşmek istedim.

“Bu amaçla 15.01.2002 günü kendisini telefonla arayıp görüşme arzumu ilettim. O da bana ‘Ramazan Bey, sizi uzun zamandır televizyon programlarından takip ediyor ve takdir ediyorum. Benim beş vakit namazlı sakallı babam senin fanatik bir hayranın. Seninle tanışmayı çok arzu ediyor’ sözlerindeki samimiyet ve sıcaklığı nedeniyle dostluğumuz kısa sürede ilerledi. Birkaç gün içerisinde buluştuk görüştük. Ancak nerede buluştuğumuzu şu an hatırlayamıyorum.”

“AK Parti’den milletvekilliği teklifi beklediğini belirtti”

Toprak, Hablemitoğlu’nun o dönem üçlü koalisyonun küçük ortağı olan ANAP lideri Mesut Yılmaz’ı desteklemelerinden dolayı “birlikte hareket ettiği” birçok kişiden rahatsız olduğunu belirttiğini aktardı.

Hablemitoğlu’nun 2002 seçimleri için AK Parti’den milletvekilliği teklifi beklediğini söyleyen Toprak, bunda hakkında açılan davalar nedeniyle mali durumunun bozulmasının da etkisinin olabileceğini tahmin ettiğini söyledi:

“Sonraki görüşmelerimizde ‘içinde bulunduğu ve birlikte hareket ettiği arkadaşlarının bazılarının memnun olmasa da sırf ulusalcı duyarlılığı nedeniyle onlarla birlikte olduğu, ancak onların hiç sevmediği Mesut Yılmaz’la birlikte hareket etmesinden rahatsız olduğunu’ açıkça söylüyordu. Bizi tanımaya başladıktan sonra o arkadaşlarıyla da araya mesafe koymaya başlamıştı.

“O tarihlerde ‘aleyhine açılan çok sayıda dava nedeniyle mali durumunun bozulduğundan’ bahseden Necip Hablemitoğlu açıkça söylememişti ama biraz da bu yüzden olsa gerek bizim için büyük riske girerek yaptığı hizmetlerin partimizle değerlendirileceğini, AK Partiden milletvekili teklifi beklediğini belirtmişti.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER