Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti kurucularından Yalçınbayır: Türkiye'nin yönetim kalitesi kötü, hayat Bahçeli'nin dediğinden ibaret değil

AK Parti'nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni eleştirdi: "Devletin başı, bir partinin başı olamaz. Yönetim kalitesi kötü. Hayat, Bahçeli'nin dediğinden ibaret değil."

AK Parti kurucularından Yalçınbayır: Türkiye

 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle getirilen yüzde 50+1 oyla cumhurbaşkanı seçilme şartıyla ilgili tartışmaları değerlendiren AK Parti kurucularından ve eski başbakan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, yeni sisteminin "baştan aşağıya yanlış olduğunu" söyledi.

Deutsche Welle Türkçe'den Hilal Köylü'ye konuşan Yalçınbayır, "Devletin başı, bir partinin başı olamaz. Türkiye'de hesap verebilirlik yok, açıklık yok. Sadece iki dudak arasından dökülenler var. Devletin başı herkesi kucaklamak zorundadır. Herkesi kucaklayamayan, kazı-kazan anlayışı doğru değildir. Türkiye'nin bugün hali iyi değildir. Yönetim kalitesi kötüdür" ifadelerini kullandı.

'GÜÇ SAYILARDA DEĞİL'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bazı AK Partili yöneticilerin ısrarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ni savunmasının arkasında sadece "iktidarda kalma hevesi"nin bulunduğunu iddia eden Yalçınbayır, "Mesele yüzde 50+1 meselesi de değildir. Sayılar her sistemde karşınıza çıkabilir" dedi.

 

"

Önemli olan zihniyet ve iyi niyettir" diyen Yalçınbayır şöyle devam etti:

"'Biz daha fazla sayıyla seçileceğiz. Yüzde 50+1 olursa matematiksel olarak daha fazla hakimiyet elde edeceğiz' derseniz, bununla yetinemezsiniz. Bununla işi idare edemezsiniz. Siz Türkiye'de hukukun üstünlüğünü hakim kılamadıysanız, insan haklarını üst seviyelere çıkaramadıysanız başarılı olamadınız demektir. Hayat, Bahçeli'nin dediğinden ibaret değil. Onlar kendi hevesleri, arzuları neyi emrediyorsa onu yapıyorlar. İktidarda kalmanın yollarını arıyorlar. Güç onlarda değil, güç sayılarda değil. Güç, evrensel hukuk değerlerinin içselleştirilmesindedir."

'TÜRKİYE'NİN İYİ YÖNETİLMEYE İHTİYACI VAR'

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ve bunun da artık hem AK Parti hem de MHP tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirten Ertuğrul Yalçınbayır, herkesin sistemle ilgili görüşünü hoşgörü ve nezaket kuralları içinde dile getirip, toplumla paylaşması gerektiğini söyledi.

Yalçınbayır, AK Parti ve MHP'ye "Bir görüştür, bir düşüncedir yüzde 50+1. Çeşitli yorumlar yapılabilir ama yorumun aslı Türkiye'de nezaketin ve hoşgörünün olmadığıdır. Eğer siz 50+1'i doğru kabul ediyorsanız, buna uyun ama illa tartışın, danışın. Bunu yapmıyoruz, sorun bu. Türkiye'nin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Bu ülke 'Ben söyledim oldu' hükümleriyle yönetilemez" diye seslendi.

 

Kaynak:Gazete Duvar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER