Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK PARTİ KONGRESİ: HEM YENİLENME HEM AYIKLANMA

Partideki değişim beklentilerini kongre takvimini 1 yıl öne çekerek karşılamaya çalışan AK Parti yönetimi, 1 yıl sürecek kongre takviminde hem vitrini yenileyecek hem de yeni partilere kayabilecek isimleri ayıklayacak.

AK PARTİ KONGRESİ: HEM YENİLENME HEM AYIKLANMA

Gazete Duvar'dan Nergis DEMİRKAYA'NIN "KONU İLE İLGİLİ" HABERİ...

Yerel seçimlerde, aralarında İstanbul ve Ankara’nın bulunduğu çok sayıda belediyeyi kaybeden AK Parti “yenilenme”, “tazelenme” olarak nitelendirdiği kongre sürecini başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Metal yorgunluğunun son izlerini sildiğimiz, tazelenmiş şekilde yola revan olduğumuz farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır” dediği 7. Büyük Kongre için iki koldan çalışma yürütülüyor. Bir taraftan yönetiminde değişiklik yapılacak kentler belirlenerek il başkanları istifa ettiriliyor, diğer taraftan yeni il başkanı ve yönetici olacak “Ömerler, Ayşeler” aranıyor.

DUYGUSAL DEĞİL SAĞDUYULU YENİLENME

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından hem teşkilatlarda hem de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde hızlı bir değişim beklendi. Ancak AK Parti “duygusal bir karar yerine yapısal sorunları tespit eden, daha sağlıklı ve nitelikli değişim için süreci zamana yayma” kararı ile daha doğru bir adım attı. Bunun için kongre süreci 1 yıl öne çekilerek, il ilçe teşkilatlarının yenilenme süreci için de bir yıllık bir takvim öne konuldu.

İKİ HAFTADA 7 İL BAŞKANI İSTİFA ETTİRİLDİ

Alınan karar doğrultusunda AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığınca ilk yapılan iş ülke genelinde tüm il başkanlıklarının masaya yatırılması oldu. Her kentle ilgili ayrı ayrı çalışma başlatıldı. Bu çerçevede kentin milletvekilleri, kadın-gençlik kolları başkanları, sivil toplum örgütleri, esnafla görüşmeler yapılmaya, memnuniyet anketleri düzenlenmeye başlandı. Hatta tebdil-i kıyafet kentlerde nabız yoklayan görevliler oldu. Teşkilat ve bölge koordinatörlerince de ayrıca raporlar hazırlandı. Tüm bunların sonunda değişim kararı alınan illerde il başkanı istifası ettirilerek yerine il yönetimini kongreye götürecek birer kişi görevlendirildi. Bu şekilde istifası istenen il başkanı sayısı yaklaşık 2 hafta içinde 7 oldu ve bu sayının daha da artabileceği ifade ediliyor.

HEM YENİLENME HEM AYIKLANMA SÜRECİ

İl başkanlarının istifa ettirilip yerine atama yapılması, o ilde tazelenme, yenilenme kadar yeni kurulacak partilere karşı da bir “ayıklama” hareketi olacak. AK Partili bir yönetici kongre öncesi istifa ve atamaları şöyle değerlendirdi:

“Kentlerde memnuniyet üzerinden bir çalışma yapılıyor. Burada suçlama yok ama vatandaş o il başkanını yeteri kadar kendi arasında görmüyor olabilir, belki de esnaf şikayetçi. Küçük yerlerde klikleşme olabiliyor, yıpranmışlık olabiliyor doku uyuşmazlığı yaşanabiliyor. Görünen-görünmeyen unsurlar hepsi ince ince değerlendirilip raporlanıyor. İl başkanları yönetici olduğu kentte sürükleyici olmak zorunda. Yoksa kişilerin iyiliği, kötülüğü konusu değil. Sonuçta bu yürüyüşte birlikte yol alınacaklar belirlenip onlarla devam edilecek. Diğer taraftan bu süreç “yandan” başka şekilde devam edebilecek olanların da ayıklanma süreci olacak. Bir tür samimiyet testi.”

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: PARTİ KONGRESİ: YENİLENME AYIKLANMA

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz