Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı: Uçaklarda Kürtçe anons çok güzel olur

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın, “Uçaklarda Kürtçe anons da olsa çok güzel olur. İngilizce var Türkçe var, Diyarbakır’a gelen uçaklarda Kürtçe de olursa çok güzel olur” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı: Uçaklarda Kürtçe anons çok güzel olur

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, il teşkilatının aylık olağan basın buluşmasında konuştu, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

K24 muhabirinin, Kürtçeyle ilgili sorusuna Aydın, şu yanıtı verdi:

“Uçaklarda Kürtçe anons da olsa çok güzel olur. İngilizce var Türkçe var, Diyarbakır’a gelen uçaklarda Kürtçe de olursa çok güzel olur.

Halkımızı kendi anadilini öğrenme hususunda verilen bu imkanı değerlendirmeye davet ediyorum. Anadilini daha güzel konuşma ve öğrenme konusunda önemli bir imkandır. Özgürce, gönül rahatlığıyla kullanabilirler.”

Yaz aylarından önce Erbil-Diyarbakır seferlerinin yeniden başlayacağını belirten Aydın, bu konuda Ulaştırma Bakanlığıyla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Aydın, Diyarbakır’dan Bodrum ve Bursa’ya da direkt uçuşların başlaması noktasında görüşmelerini sürdürdüklerini belirterek, “Yaz mevsimi başlamadan bu hususların çözüleceğine inanıyorum” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER