Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Pasrti´´ye yakın yazar: Trump Erdoğan´a güven duyuyor

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Türkiye ile ABD ilişkilerine ilişkin dikkat çeken sözler sarf etti.

AK Pasrti´´ye yakın yazar: Trump Erdoğan´a güven duyuyor

Sabah yazarı Mehmet Barlas, "Bir gün gelip Trump´ı da seveceğimizi tahmin edebilir miydik?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere dair dikkat çeken ifadeler kullanan Barlas, ABD Başkanı Donald Trump´ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´a güven duyduğunu söyledi.

Amerika´nın İran´ı hedef alan yaptırımlarının, Ortadoğu´da oluşturduğu istikrarsızlığın bütün şiddeti ile sürdüğünü belirten Barlas, "Tabii bir de bizi doğrudan ilgilendiren Suriye´deki "Fırat´ın doğusu" sorunsalı var gündemde... Eğer Amerika bu bölgedeki PKK/ PYD oluşumunu silahlandırmaktan vazgeçip, burada bir güvenli bölge oluşturulmasına katkıda bulunmazsa, belli ki sonunda Türkiye´nin bu bölgeye müdahalesi kaçınılmaz olacaktır." dedi.

Mehmet Barlas yazısına şu ifadeler ile devam etti: "Bütün bu gelişmeler arasında bizim için en çarpıcı durum ise ABD Başkanı Trump´ı sevmeye ve beğenmeye başlamış olmamızdır. Çünkü bütün haberler Trump´ın Türkiye´ye S-400´ler dolayısıyla sert tedbirler uygulanmasını isteyen çevrelere karşı direndiğini gösteriyor."

Trump´ın Beyaz Saray´a davet ettiği Cumhuriyetçi senatörlerin seslendirdikleri "Türkiye´ye katı yaptırımlar uygulansın" isteklerine karşı direndiği yolundaki haberlerin yoğunlaşmata olduğunu kaydeden Mehmet Barlas, ABD Başkanı Trump´ın Türkiye´ye muhabbet beslediğini söyledi.

Trump´ın Türkiye´ye duyduğu muhabbetin kaynağında Trump´ın Erdoğan´a olan güveni olduğunu ifade eden Barlas´ın sözleri şu şekilde: "Son olarak Trump´ın Beyaz Saray´a davet ettiği Cumhuriyetçi senatörlerin seslendirdikleri "Türkiye´ye katı yaptırımlar uygulansın" isteklerine karşı direndiği yolundaki haberler yoğunlaşmakta. İşin özünde Trump´ın Türkiye´ye olan muhabbetinin kaynağında Cumhurbaşkanı Erdoğan´a karşı duyduğu güvenin bulunduğu kesindir."

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER