Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ak Part´li Bostancı´dan ´af yasası´ açıklaması...

Ak Parti Grup Başkanı Bostancı, BBC Türkçe´ye 31 Mart yerel seçim çalışmalarını değerlendirirken af yasası ile ilgili açıklamada bulundu.

Ak Part´li Bostancı´dan ´af yasası´ açıklaması...

AK Parti Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı, yerel seçim çalışmaları kapsamında BBC Türkçe´nin sorularını cevapladı. Bostancı, "MHP ile aranızda gerilime neden olan af tartışması var. Seçimden sonra af ya da ceza infaz sisteminde yeni bir düzenleme olacak mı?" sorusuna "Hukuki yargı reformu diyebileceğim kapsamlı geniş bir çalışma yürütülüyor. Muhteviyatına ilişkin ben de henüz ben de çok bilgi sahibi değilim. Seçimden sonra tabii ki bu kamuoyuna intikal eder tartışılır konuşulur." şeklinde cevap verdi.

Bostancı´nın af yasası ve ya ceza infaz düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bu konudaki tartışma, müzakere etme aramızda gerilim unsuru olmadı. Biz karşılıklı müzakere ettik her zaman ederiz, sonuçta memleketin hayrına olan nedir ona bakmak lazım. Esasen cumhur ittifakını temellendiren siyaset de bu. Suç ve ceza ilişkisi, cezaların infazı meselesi çok önemli bir konu. Hapishanelerde çok sayıda insan var ama bu çok sayı infaz sistemine ilişkin davranışta bir temel saik olmaz. Cezalandırmanın temel mantığını asla ıskalamaksızın neler yapılabilir buna bakmak elbette herkesin görevi. Bir hukuki yargı reformu diyebileceğim kapsamlı geniş bir çalışma yürütülüyor. Muhteviyatına ilişkin ben de henüz ben de çok bilgi sahibi değilim.

"SEÇİMDEN SONRA TARTIŞILIR, KONUŞULUR"

Ancak bu yine dediğim gibi Türkiye´nin ortak çıkarları, geleceği bakımından hukuk devleti olma nosyonunu da tahkim eden suç ve ceza ilişkisini varsa bazı problemler, onları daha tutarlı ve doğru çizdiğe oluşturmaya çalışan bir yaklaşım olarak şekillenir diye düşünüyorum. Seçimden sonra tabii ki bu kamuoyuna intikal eder tartışılır konuşulur. Bunları belli bir siyasal çevrenin de perspektifi olarak da görmek istemem. Yani bu çok kapsamlı ve kapsayıcı şekilde yürütülmesi gereken bir iştir. O toplumun ortak aklı çizgisinde değerlendirmemizi yaparız."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER