Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ak Parti´den Gül ve Davutoğlu´na veto

AK Parti´nin, Recep Tayyip Erdoğan genel başkanlığında 2001 yılında siyaset sahnesinde yerini almasının üzerinden 18 yıl geçti.

Ak Parti´den Gül ve Davutoğlu´na veto

AKP´nin, Recep Tayyip Erdoğan genel başkanlığında 2001 yılında siyaset sahnesinde yerini almasının üzerinden 18 yıl geçti. Bugün AKP´liler "18. yaş" vurgusuyla sene-i devriyelerini kutluyor. AKP resmi hesaplarından da paylaşılan kutlama mesajlarında bir görsel ise dikkat çekti. Görsel de partinin 2001 yılında kurulmasından başlayarak Erdoğan´ın Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi´ne geçilmesinin ardından kazandığı seçime ve son yerel seçime kadar giden süreç anlatılırken AKP, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´na yer vermedi.

AKP´nin içinden çıkan ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül´ün eski bakanlardan Ali Babacan´ın kuracağı partiye destek verdiği konuşulurken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Erdoğan´a karşı manifesto niteliğinde bir metin yayımlamış, Erdoğan´ın "tek adam" konumunu eleştirmişti. Davutoğlu daha sonra yaptığı toplantılarda da Erdoğan ve AKP´ye yönelik eleştirilerini sürdürmüştü.

AK PARTİ TARİHİNDEN GÜL VE DAVUTOĞLU´NU ÇIKARDI

AKP´nin bugünkü yıl dönümüne yönelik birçok isim tebrik mesajı yayınlarken partinin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılan görsellerden biri ise dikkati çekti. T24´te yer alan habere göre "Bir Millet Aşkı Hikâyesi AK Parti" başlığıyla yayımlanan görselde AKP´nin kurulduğu 2001´den Erdoğan´ın yeni sistemde ilk Cumhurbaşkanı seçilmesine ve son yerel seçime kadar olan önemli anlar yer buluyor. Ancak görselde AKP´nin içinden ilk çıkan Cumhurbaşkanı olan Gül ve Erdoğan´ın başbakanlığı ve genel başkanlığı bıraktığı ilk isim olan Davutoğlu yer bulmadı.

İşte o görsel:



Anahtar Kelimeler: Parti Davutoğlu veto

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER