Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti Sözcüsü: Hiçbir ülke Venezuela´ya devlet başkanı atayamaz

Venezuela´daki gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik "Hiçbir ülke Venezuela´ya devlet başkanı atayamaz. Bu, gayrimeşru bir eylemdir" dedi.

AK Parti Sözcüsü: Hiçbir ülke Venezuela´ya devlet başkanı atayamaz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Venezuela´da yaşananlara ilişkin "Hiçbir ülke Venezuela´ya devlet başkanı atayamaz. Bu, gayrimeşru bir eylemdir" dedi.

Venezuela´da ay başında Nicolas Maduro´nun devlet başkanlığı yemini etmesinden bir gün sonra Ulusal Meclisin Juan Guaido´yu "geçici devlet başkanı" ilan etmesiyle ülkede siyasi gerilim başladı.

ABD´nin başını çektiği bazı bölge ülkeleri dün Guaido´yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıklarken, Meksika, Bolivya, Küba, Türkiye ve Rusya, Devlet Başkanı Maduro´ya desteğini ifade eden ülkeler olarak öne çıktı.

ERDOĞAN´DAN MADURO´YA DESTEK TELEFONU

ABD Başkanı Trump´ın Guaido´yu tanıdığını açıklaması sonrası Devlet Başkanı Maduro, ABD ile tüm ilişkilerini kestiklerini açıklayarak Venezuela´daki diplomatlarının 72 saat içerisinde ülkesini terk etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro´yu telefonla arayarak güçlü desteğini ifade ederek, meşru devlet başkanının arkasında olduğu mesajını verdi. Avrupa Birliği´nden ABD´nin tutumuna destek gelirken Rusya, Maduro´ya desteğini açıklayan ülkeler arasında yer aldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER