Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti kulislerinde Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan yorumları

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan´ın yeni parti girişimine ilişkin AK Parti kulislerinde dikkat çeken sözler sarf ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın da yeni bir küskünler hareketi istemediği dile getiriliyor.

AK Parti kulislerinde Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan yorumları

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan´ın yeni parti kurma hazırlıkları AK Parti kulislerinde konuşulan konuların başında geliyor. BBC Türkçe´nin aktardığına göre AK Parti kulislerinde konuya ilişkin olarak dikkat çeken sözler sarf ediliyor.

Erdoğan, "Küskünler Hareketi" İstemiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yerel seçimler sonrası seçim kaybedilen illerden başlamak üzere teşkilatlar ve genel merkez yönetiminde de değişiklik yapması bekleniyor. Ancak, son yerel seçimlerdeki oy kaybı, MHP ile ittifaka zorunlu olunması, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´nun yeni parti girişimleri gibi etkenler de dikkate alınmak zorunda olunduğu için, Erdoğan´ın, yeni bir "küskünler hareketi" oluşturmak istemeyeceği dile getiriliyor.

Seçim sonrasında partisinin il başkanlarını toplama kararı alan Erdoğan´ın, ardından yurt gezisine çıkması bekleniyor. Erdoğan´ın, belediye başkanlığı kazanılan illere yapacağı teşekkür ziyaretinde, değişim konusunda parti tabanını da ikna edecek mesajlarla yeni dönem stratejisini açıklayacağı vurgulanıyor.

"Ali Babacan Küskünleri Saflarına Çekebilir"

Partide yapılan değerlendirmelerde, partileşme yolundaki Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu hareketinin AK Part´yi ve diğer siyasi partileri nasıl etkileyeceği de tartışılıyor. Davutoğlu´nun eski siyasetçilerle yürüdüğü, ancak Babacan hareketinin AK Parti´deki küskünleri saflarına çekebileceği yorumu yapılıyor.

AK Parti kulislerinde Babacan hareketinin parti tabanından oy alabileceği gözardı edilmiyor. Buna karşın yakın zamanda bir erken seçim görünmediği ve Babacan´ın çalışmalarını son derece kapalı yürütmesi, ne zaman parti kuracağının bile net olmaması nedeniyle, AK Parti´den bu partilere birkaç istisna dışında milletvekili transferi olmayacağı yorumu yapılıyor.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER