Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ak parti için-hem moral bozucu hem rahatlatıcı

Hakan ALBAYRAK

Ak parti için-hem moral bozucu hem rahatlatıcı

Saat 00:56.

Şu anki manzara: AK Parti´nin dramatik bir oy kaybına uğramasını bekleyenler fena halde yanılmış görünüyor.

AK Parti, iktidarının 17´nci yılında, onca yıpranmışlığına rağmen, hâlâ açık ara birinci parti ve müttefiki MHP ile beraber çoğunluğu buluyor.

Ankara´yı, Antalya´yı (belki İstanbul´u da) kaybetmek ne kadar moral bozucu olursa olsun, iktidarının meşruiyetini tartışmaya el vermeyen bir oy oranına ulaşmak AK Parti için rahatlatıcı olsa gerek.

***

24 Haziran 2018´deki cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan sonuçlar üzerine yazdığım şu satırların hâlâ geçerli olduğunu düşünüyorum:

?AK Parti tabanı bu muhalefete öyle büyük bir tepki duyuyor ki, onun doğrularına karşı iktidarın yanlışlarını bile savunabiliyor, en iyi ihtimalle şöyle diyor: ?AK Parti o yanlışları yapsa da, bu muhalefete prim vereceğimize o yanlışlara katlanırız!´?

AK Parti´ye tepki duyan pek çok seçmen, muhalefet partilerine daha büyük tepki duyduğu için istemeyerek de olsa AK Parti´ye oy vermiştir ve içine sindirebileceği bir alternatif doğmadıkça vermeye devam edecektir:

***

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım´ın, sonuç belli olmadan ?Kazandık´ demesi hiç yakışık almadı.

Gerisini sonra konuşuruz, nasipse.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz