Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK PARTİ EKEN SEÇİM KARARINI VERDİ! "OK YAYDAN ÇIKTI ERKEN SEÇİM OLACAK"

BBC´ye konuşan AKP´li bir yetkili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin erken seçim çağrısının geri dönülmez bir yol olduğunu belirtti. AKP´li yetkili erken seçim konusunda "´Artık ok yaydan çıktı, erken seçim olacak" derken AKP´nin erken seçim için düşün

AK PARTİ EKEN SEÇİM KARARINI VERDİ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü Meclis Grup Toplantısı konuşmasında "Türkiye´nin Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için 3 Kasım 2019´u beklemesinin mümkün olmadığını" söyleyerek erken seçim teklifinde bulunmuştu. Bahçeli, seçimlerin 26 Ağustos´ta gerçekleştirilmesini talep etmişti. MHP lideri Bahçeli´nin erken seçim açıklamalarını BBC Türkçe´ye değerlendiren AKP´nin yetkili ismi "artık ok yaydan çıktı, erken seçim olacak" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KASIM 2019´U İŞARET ETTİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli´nin erken seçim açıklaması TBMM´de kulisleri hareketlendirirken, Meclis köşelerinde farklı tarih tahminleri konuşuldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Meclis´te yaptığı grup konuşmasında, Kasım 2019 seçimlerini vurgulamaya devam etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamasında erken seçimle ilgili "arın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelerek konuyu değerlendirecekler. Gerekli açıklamalar bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır." dedi.

"OK YAYDAN ÇIKTI"

BBC Türkçe´ye konuşan AKP´li yetkilinin ifadesine göre, Bahçeli´nin açıkladığı erken seçim ile ilgili partide ´ok yaydan çıktı´ şeklinde değerlendirilirken ve erken seçim için olası tarihler tartışılmaya başlandığını söyledi.

AKP´NİN AKLINDAKİ SEÇİM TARİHİ: HAZİRAN VEYA EYLÜL

AKP´nin erken seçim tarihi alternatifleri arasında, okulların tatil takvimi göz önünde bulundurularak Haziran ortası ve Eylül ortası yer alıyor. 2018 Haziran ortası ihtimalinin ağırlık kazanabilmesi için, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yarın yapacağı görüşmede seçim tarihine ilişkin nihai bir sonuca varması gerekiyor zira erken seçim tarihinin en az iki ay önce karara bağlanması gerekiyor.

 

AKP çevreleri ´siyasi anlayışlarında istişare olduğunu´ belirtseler de, ortak bir mutabakata varılmadan yapıldığını söyledikleri bu açıklamanın, ittifakta bir çatlağa yol açmayacağını savunuyor ve erken seçim tarihi konusunda bir uzlaşıya varılacağını söylüyor.

Devlet Bahçeli´nin yeni kurulan İyi Parti´yi seçimde hazırlıksız yakalamak için böyle bir hamlede bulunduğunu yorumları, AKP içinde de karşılık bulmuş görünüyor.

"MHP, İYİ PARTİ´Yİ HAZIRLIKSIZ YAKALAYABİLİR"

AKP yetkilisi, "MHP´nin erken seçim talebi, kendi tabanından İyi Parti´ye kayan seçmeni hazırlıksız yakalayabilir" diyor. Yetkili isim, erken seçimin parti içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın adaylığını olumsuz etkileyecek bir gelişme olarak görülmediğini belirtiyor ve her koşulda Erdoğan´ın ilk turda seçileceğini savunurken şu ifadeleri kullandı.

"AKP 16 yıllık siyasi iktidarında seçimlerin her zaman vaktinde olması gerektiği ilkesini benimsemiştir. Ancak gelinen noktadan ittifak içerisinde olduğumuz MHP´nin bu talebi, yarın iki liderin arasında yapılacak konuşmada değerlendirilecektir."

"Bu toplantıdan çıkacak her sonuca hazırız. AKP teşkilatları sadece seçim zamanlarında değil, her zaman dinamik olarak çalışan bir teşkilattır. Dolayısıyla olası bir seçime de her zaman hazırız."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER