Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ailesinin katili önünde şahit olduğu vahşeti anlatacak

10 yaşındaki Ahmed Devabişe’nin ailesine karşı yapılan hain saldırı hakkında şahitlik yapacağı duruşmada, katil Amiram Bin Uliel de hazır bulunacak

Ailesinin katili önünde şahit olduğu vahşeti anlatacak

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Filistinli küçük çocuk Ahmed Devabişe’nin, 1948'de işgal edilen topraklarda bulunan İsrail rejimine bağlı Lud Merkez Mahkemesinde işgalciler tarafından ailesine uygulanan vahşeti şahit vasfıyla anlatacağı belirtildi.

Temmuz 2015'te Nablus'un güneyindeki Duma köyünde Yahudi işgalcilerin Devabişe ailesine ait evi ateşe vermesi üzerine dört kişilik aileden anne, baba ve bebekleri hayatını kaybederken 5 yaşındaki Ahmed ise ağır yaralı olarak kurtulmuştu.

Siyonist İsrail'in İbranice yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, 10 yaşındaki Ahmed Devabişe’nin ailesine karşı yapılan hain saldırı hakkında şahitlik yapacağı duruşmada, katil Amiram Bin Uliel’in de hazır bulunacağı kaydedildi.

Gazete yaptığı haberde, "Bu nadir bir olay, çünkü genellikle bu yaştaki çocuklar mahkemede tanıklık etmezler." ifadelerine yer verdi.

Haberin detaylarında yer alan bilgilere göre, mahkemede Arapça konuşacak olan Ahmed’in sözleri tercüman vasıtasıyla İbraniceye çevrilecek. Mahkemede Ahmed’e duruşmayı yakından takip etmek isteyen dedesi Hüseyin ve amcası Nasır eşlik edecek.

İsrail rejimine bağlı Lud Merkezi Mahkemesi geçen ay, Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklayan İsrailli Amiram Bin Uliel’i 3 kasıtlı cinayetten ve ırkçı saldırıdan suçlu bulmuştu.

Devabişe ailesine yapılan vahşet

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma köyünde Filistinli Devabişe ailesine ait evin 31 Temmuz 2015 sabahı Yahudi işgalciler tarafından kundaklanması sonucu aileden 18 aylık bebek ile anne, baba yanarak hayatını kaybetmiş, beş yaşındaki diğer çocukları Ahmed ise ağır yaralanmıştı.

Saldırıdan ağır kurtulan Ahmed ise vücudunun yüzde 60'ı yanmış olduğundan uzun süre hastanede tedavi görmüştü.

Amca Nasır Devabişe, Ahmet’in küçük yaşına rağmen olayı çok net hatırladığını, ailesinin nasıl yandığını, alevler arasından nasıl kaçarak çıktığını ve evlerini kundaklayanların onları kapıda nasıl beklediklerini gözleriyle gördüğünü söylediğini belirtiyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER