Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ailelere TikTok uyarısı! Çocuklar ahlaken olumsuz etkileniyor

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok konusunda aileleri uyardı.

Ailelere TikTok uyarısı! Çocuklar ahlaken olumsuz etkileniyor

Çinli sosyal medya paylaşım platformu TikTok'un çocuklar üzerinde olumsuz etkisi nedeniyle uzmanlardan uyarı geliyor.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, ailelere çocukların ahlaki olarak olumsuz etkilendiğine dair yaptığı uyarıda, TikTok'ta cinsel içerikli ve küfürlü konuşmalarla dolu videoların bulunduğunu söyledi. Bu gibi paylaşımların çocukların psikolojik gelişimi üzerinde olumsuz etki bırakacağını belirten Eraslan, çocukların dijital ayak izinin takip edilmesi gerektiğini ifade etti. 

"CANLI YAYINLARDA ZARARLI MADDE KULLANILIYOR"

TitTok'un çocukları olumsuz etkilediğini kaydederek ailelere büyük görev düştüğüne dair çağrı yapan Eraslan, "Son günlerde popüler olan sosyal medya uygulamalarından biri de TikTok. Çin menşeli bir uygulama. Bir dakikalık, 15 saniyelik vidolarla insanların klip yaptığı, altında çok çeşitli filtre uygulamaları olan bir uygulama.

Ancak özellikle canlı yayınlarda zararlı maddelerin kullanımı, küfür, argo konuşmalar ve özellikle cinsel içerikli birçok davranışların olduğu görülmekte. Bu yüzden TikTok kullanımına karşı anne ve babaların çocuklarının dijital ayak izlerini takip etmeleri oldukça değerli. Bir diğer problem de canlı yayında sanal para. Yani TikTok canlı yayınında kişiler birbirlerine sanal para verebilmekte. Bu da ne yazık ki çok istenmeyen, çok nahoş durumlara yol açabilmekte.

Bu yüzden böylesi uygulamalara karşı herkes bu süreçte tedbirini almalı. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi bakanlıklarımıza da velilerimizi bilinçlendirme bağlamında büyük bir görev düşmektedir" diye kouştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER