Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ailece yapılan etkinlik anıları

Medaim YANIK

Ailece yapılan etkinlik anıları

Erişkin kişilere çocuklukla ilgili olumlu anıları sorulduğunda, en sık hatırladıkları temalardan biri de ailece yapılan etkinlikler. Araştırmamızda topladığımız 500 anının yaklaşık 20 tanesinin direk ailece yapılan etkinlik üzerine olması önemli bir gösterge. Şimdi size bu anılardan örnekler vereyim. 

Ailece etkinliklerden en sık görülenlerden biri ailece yapılan piknikler. Bize anlatılan bir piknik anısı şöyle: ?Çocukluğuma dair en mutlu olduğum zamanlar, annem, babam, teyzemlerin, anneannemin ve dedemin bir arada olduğu kalabalık piknik sofraları, her pazar kuzguncuk sahile gider hem yeşil hem de mavinin buluştuğu yerde piknik yapar eğlenirdik. O anlara dair kötü ve olumsuz bir şey hatırlamıyorum hiç. Muhakkak ufak tefek şeyler yaşanmıştır fakat o kadar güzel ve muhabbet dolu bir ortam oluyordu ki 25 yaşındayım hala o anılar bende ve içimde yerini koruyor, tatil günlerimde piknik yapmak isteyen, bir fırsat yakaladığımda kuzguncuğa gitme isteği doyuyor. Bu anlar benim çocukluğuma dair en sıcak anılarım diyebilirim.? 

Lunapark gibi eğlence mekânı anıları da sık temalardan biri. Bize anlatılan anılardan biri de şöyle: ?Eskiden Üsküdar nikah dairesinin orada bulunan lunaparka çok sık giderdik, küçükken oradaki dönme dolaba binerdim, o dönme dolabı çok severdim çok hoşuma giderdi, tüm boğazı görürdüm, başka bir lunaparka gittiğimde hep dönme dolaba binmek isterim ve o güzel anılar aklıma gelir.? 

63 yaşındaki bir erkek 53 yıl önceki aile etkinliğini şöyle anlatıyor: ?Ben 10 yaşındayken pazar günleri Çamlıca´ya tatile giderdik dolmalar yapardık.  Annem börekler yapardı. Ailece çay içerdik. O piknikleri hiç unutamıyorum.? 

Müze etkinlikleri de anı temalarından biri: ?Bilim sanat müzesine ailecek gidişimizi unutamıyorum. Çok güzel vakit geçirmiştik. Kalabalıklar arasında elektrik küresine dokunacak şanslı çocuk olarak beni seçmişlerdi ona da çok mutlu olduğumu hatırlıyorum, saçlarım havada elektriklenmişti ve çok etkilenmiştim.? 

Doğa ortamlarına yapılan ziyaretlerde sık temalardan biri. Bize anlatılan bir örnek şöyle: ?Yaz ayının bazı hafta sonlarında ailece Hazar Gölü kıyısına gider orada piknik yapardık. Hala mangal etlerinin tadını hatırlarım. Üstelik bu sayede yüzmeyi öğrendim. Bugün iyi yüzebiliyorsam temeli bu göldeki yüzmelerimdir.? 

Ailece yapılan umrelerde çocukluk anılarının temalarından biri. Bize anlatılan anılardan biri de şöyle: ?On yaşında hafızlık icazetim sonrası hafızlığımı bitirme ödülüm olarak annem ve babam bizi ailecek Umre ´ye götüreceklerini söylediler. İşlemler başlatıldı ve dört ay sonra gittik. Ziyaretimiz on beş gün sürdü. Ailemin benim başarımdan dolayı kendilerine ve kardeşlerime sağlamış oldukları bu ziyaret, beni çok mutlu ve gururlu hissettirmişti.? 

Ailece yapılan tatillerde anı temalarından biri. Bize anlatılan bir diğer öykü şöyle: ?12 yaşımdayken komşumuz kendi yazlıklarının anahtarlarını anneme vermiş. Biz bu sene gidemiyoruz siz ailecek gidin demişti. Ben o yaşıma kadar hiç tatile gitmemiştim. Biz köye gider gelirdik babam çalıştığı için İstanbul´da olurdu. Hepimizin birlikte geçirdiği yaz tatili de pek olmazdı. O yaz annemle babam ve kardeşimle birlikte dördümüz tatile gitmiştik. Gittiğimiz ev aynı filmlerdeki gibiydi. Havuzluydu. Annem ben ve kardeşim havuza girmiştik. Babamda bize mangal yakmıştı. Bir hafta kadar kalmıştık. Çok keyifliydi ve hem annem hem de babamla orada olmak beni çok mutlu etmişti.? 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz