Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AİHM kararı yok sayıldı; Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

AİHM kararı yok sayıldı; Osman Kavala

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sonrasında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılanan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

10 Aralık'ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Osman Kavala ile ilgili kararındaki Kavala'nın serbest bırakılması istemi Ceza Mahkemesi tarafından kabul görmedi.

AİHM, Türkiye'nin Kavala davasında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özgürlük ve güvenlik hakkıyla ilgili 5. ve haklara getirilecek kısıtlamaların sınırlanmasıyla ilgili 18. maddelerini ihlal ettiğine karar vermişti.

1'e karşı 6 oyla alınan kararda mahkeme, Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasını istemişti.

Tutuklu sanık Osman Kavala ile 8 tutuksuz sanık ve avukatlarının da katıldığı duruşmayı İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbi, Almanya'nın İstanbul Başkonsolos Vekili, Uluslararası Af Örgütü Türkiye temsilcileri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bazı CHP ve HDP milletvekilleri de takip etti.

Yaman Akdeniz@cyberrights

AİHM'in Osman Kavala kararı açık ve net, "derhal tahliye edeceksin" diyor. Derhal derken, derhal "yok karar kesinleşmiş mi kesinleşmemiş mi", "tercümesi nerede" gibi fasa fusa geciktirme sebeplerini içermiyor. Yerel Mahkeme AİHM'İn kararına derhal uymamakla ihlali ağırlaştırıyor

302

1:19 PM - Dec 24, 2019

18 Ekim 2017 tarihinde tutuklanan Kavala, AİHM'e 2018 yılında avukatları aracığıyla yaptığı başvuruda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS), yaşam ve özgürlük hakkıyla ilgili 5. maddesinin 1. 3. ve 4. fıkralarının Türkiye tarafından ihlal edildiği şikayetinde bulunmuştu.

Kaynak: tr.euronews.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER